r
Nosalty Logó

Csont nélküli karaj burgonyapürével

V.Attila
Csont nélküli karaj burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús elkészítése

Burgonyapüré elkészítése

998
Kalória
85.9g
Fehérje
43.1g
Szénhidrát
52.1g
Zsír
487.8g
Víz
272.8g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Burgonyapüré elkészítése

Összesen 998 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Burgonyapüré elkészítése

Összesen 3988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús elkészítése

Burgonyapüré elkészítése

Összesen 130 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3143.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    1802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    487.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5923 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 998 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.5 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12572.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    3851 mg
  • Nátrium
    7208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    172.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1951.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2800 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23694 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 3988 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    323 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

Hús elkészítése

  1. A húst egy darabban a fűszerekkel főni tesszük. A sárgarépával még várunk, mert a sok főzéstől péppé válik. Mikor a hús majdnem átfőtt, beletesszük a megpucolt és hosszában elvágott sárgarépákat.
  2. Mikor a répa is és a hús is megfőtt, kivesszük a húst is és a répát is. A húst, miután kihűlt, kb. 1 cm vastag szeletekre felszeleteljük, majd egy serpenyőben, a felforrósított olajban, a hús mindkét oldalát megsütjük.

Burgonyapüré elkészítése

  1. A burgonyát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, és sós vízbe főni tesszük. (Fehér krumplit ajánlok, mert a piros hamar szétfő.)
  2. Miután megfőtt, letöltjük róla a vizet, és lyukacsos kriplitörővel alaposan szétzúzzuk. Hozzáadjuk a vajat (a vaj lehet szobahőmérsékletlen is). Alaposan összedolgozzuk, majd a tejföllel is ugyanúgy járunk el. Én ekkor szoktam megkóstolni, és ha kell (általában kell), adhatunk hozzá sót, majd a tejet is hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk.
  3. Mikor mindennel elkészültünk, tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Vasárnapi ebédhez szerintem tökéletes.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek