r
Nosalty Logó

Párolt marhahús

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Párolt marhahús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 543 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2174 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    620 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 543 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4275.1 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2371 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2481 micro
  • β-karotin
    6082 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5754 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2174 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    378 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük. Bedörzsöljük a sóval, borssal és rozmaringgal, majd a lisztbe forgatjuk.
  2. Forró olajban a hús minden oldalát átsütjük, majd kivesszük és félretesszük.
  3. Az olajban megpirítjuk a kockára vágott zöldséget, hagymát és kenyérhéjat. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a babérlevelet és tovább pirítjuk. Felöntjük a borral és kb. ¼ l forró vízzel. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Végül beletesszük a húst és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A párolási idő kb. 2 óra. 1 óra után a húst megfordítjuk. Szükség esetén öntünk még hozzá forró vizet.
  5. Ha a hús megpuhult, kivesszük a mártásból, a mártást szitán áttörjük. Ha szükséges utánaízesítünk.
  6. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 41962
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 03.

Ajánló

Köretként nálunk az elmaradhatatlan türingiai gombóc volt. Lehet burgonyával, tésztával, párolt zöldségekkel tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Következőleg a mártást forralt bor fűszerekkel fogom ízesíteni. Ki lehet próbálni úgy is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.