Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt marhahús

Párolt marhahús
Párolt marhahús
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Következőleg a mártást forralt bor fűszerekkel fogom ízesíteni. Ki lehet próbálni úgy is.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként nálunk az elmaradhatatlan türingiai gombóc volt.
Lehet burgonyával, tésztával, párolt zöldségekkel tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük. Bedörzsöljük a sóval, borssal és rozmaringgal, majd a lisztbe forgatjuk.
  2. Forró olajban a hús minden oldalát átsütjük, majd kivesszük és félretesszük.
  3. Az olajban megpirítjuk a kockára vágott zöldséget, hagymát és kenyérhéjat. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a babérlevelet és tovább pirítjuk. Felöntjük a borral és kb. ¼ l forró vízzel. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. Végül beletesszük a húst és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A párolási idő kb. 2 óra. 1 óra után a húst megfordítjuk. Szükség esetén öntünk még hozzá forró vizet.
  5. Ha a hús megpuhult, kivesszük a mártásból, a mártást szitán áttörjük. Ha szükséges utánaízesítünk.
  6. A húst felszeleteljük, és a mártással leöntve tálaljuk.

  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 349
elküldve: 4
receptkönyvben: 148
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros párolt marhahús

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

drops
drops Sat, 2010-03-13 01:51

na végre amiről annyit halottunk az a bizonyos mindenhez adott "generálszósz" biztos el fogom késziteni köszi

Endy
Endy Mon, 2010-01-18 14:05

Ez a recept Isteni finom ,,, nagyon jol sikerült ! Mindenkinek ajánlom....

543
marhacomb 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
kenyér 1 szelet
sűrített paradicsom 2 dkg
babérlevél 0.5 db
vörösbor 125 ml