Csokoládés-mandulapelyhes őzgerinc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Skorpió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
69g tojás87 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
3g zabpehely11 kcal
A bevonathoz
-
25g csokoládé137 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
A forma kikenéséhez
-
4g vaj25 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
1004
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
A bevonathoz
-
100g csokoládé546 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
A forma kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
4008
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
26.5g tojás33 kcal
-
17.4g cukor67 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
4.8g vaj35 kcal
-
9.7g csokoládé53 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
9.7g mandula57 kcal
-
3.9g tejföl8 kcal
-
1.2g zabpehely4 kcal
A bevonathoz
-
9.7g csokoládé53 kcal
-
4.8g mandulapehely28 kcal
A forma kikenéséhez
-
1.4g vaj10 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
387
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1194.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.5 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 331 micro
Összesen
1004
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.1 g
Zsír
-
Összesen 226.3 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1077 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4779.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 703 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 772 mg
-
Foszfor 1832 mg
-
Nátrium 1293 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.1 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 248.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 879 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 826 mg
-
Retinol - A vitamin: 865 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1323 micro
Összesen
4008
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
387
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az őzgerincformát vajazzuk ki, majd szórjuk be zsemlemorzsával (esetleg liszttel).
- A csokoládét, mandulát(zabpelyhet) összedaráljuk, és lereszeljük a citrom héját.
- A tojássárgát a cukor felével, és a fűszerekkelhabosra keverjük.
- A vajat megolvasztjuk annyira, hogy épp folyós legyen, de ne túl meleg. Beleöntjük a fűszeres masszába a vajat.
- A tojásfehérjét felverjük a cukor másik felével. A habot óvatosan beleforgatjuk a masszánkba (esetleg a tejfölt is).
- A lisztet (darált zabpelyhet), darált csokit, mandulátés a sót isa masszáhozkeverjük.
- A kész masszánkat beleöntjük a formába, és megsütjük (tűpróba!).
- Ha megsült, kifordítjuk a formából.
- Ha kihűlt a tészta megolvasztjuk a csokit, és bevonjuk vele a tésztánkat, és azonnal megszórjuk a szeletelt mandulával.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 274
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18429
- Feltöltés dátuma: 2012. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Skorpió
49 recept
A Házi cukrászat című könyvet lapozgattam, és megpillantottam a süti fotóját. Egyből megtetszett... A recept eredetileg 26 cm-es formában készülne, de én hirtelen a 30 cm-es formát találtam meg. A zárójelben szereplő zabpehelyhet, ill. tejfölt a nagyobb sütőformám miatt adtam hozzá (valamiért keveseltem az eredeti tésztát). A szeletelt mandulát meg is piríthatjuk.