Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-mandulapelyhes őzgerinc

Csokoládés-mandulapelyhes őzgerinc
Csokoládés-mandulapelyhes őzgerinc
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A Házi cukrászat című könyvet lapozgattam, és megpillantottam a süti fotóját. Egyből megtetszett... A recept eredetileg 26 cm-es formában készülne, de én hirtelen a 30 cm-es formát találtam meg. A zárójelben szereplő zabpehelyhet, ill. tejfölt a nagyobb sütőformám miatt adtam hozzá (valamiért keveseltem az eredeti tésztát). A szeletelt mandulát meg is piríthatjuk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A bevonathoz

A forma kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őzgerincformát vajazzuk ki, majd szórjuk be zsemlemorzsával (esetleg liszttel).
  2. A csokoládét, mandulát (zabpelyhet) összedaráljuk, és lereszeljük a citrom héját.
  3. A tojássárgát a cukor felével, és a fűszerekkel habosra keverjük.
  4. A vajat megolvasztjuk annyira, hogy épp folyós legyen, de ne túl meleg. Beleöntjük a fűszeres masszába a vajat.
  5. A tojásfehérjét felverjük a cukor másik felével. A habot óvatosan beleforgatjuk a masszánkba (esetleg a tejfölt is).
  6. A lisztet (darált zabpelyhet), darált csokit, mandulát és a sót is a masszához keverjük.
  7. A kész masszánkat beleöntjük a formába, és megsütjük (tűpróba!).
  8. Ha megsült, kifordítjuk a formából.
  9. Ha kihűlt a tészta megolvasztjuk a csokit, és bevonjuk vele a tésztánkat, és azonnal megszórjuk a szeletelt mandulával.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 878
elküldve: 22
receptkönyvben: 468
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Poldi kedvence, csokis őzgerinc, mandulás csokoládékenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dettos
Dettos Tue, 2013-05-28 13:30

A férjem szülinapi tortája lett belőle, nem bántam meg, hogy ezt választottam.
Szuper ízkombináció a fahéj-citrom-csoki, mindenkinek csak ajánlani tudom:)
Legközelebb még egy kis pikáns, savanyú lekvárral ( pl. ribizli ) tesszük még finomabbá...

Skorpió
Skorpió / Skorpió Wed, 2013-05-29 23:05

Szia Dettos!
Örülök, hogy elkészítetted, és még ízlett is! Kísérletezz bátran,
a ribizli biztos nem rontja el. Jó sütögetést, és minden jót! Üdv: Skorpió

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-20 14:07

Amilyen guszta, olyan fincsi is, sikerült elkészítenem, köszönöm.:-))
Máskor is fogom . :-))
Szép vasárnap délutánt kívánok!

Éva-Anyóca

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sun, 2012-05-20 20:11

Kedves Éva-Anyóca!

Köszönöm hogy írtál, és nagyon örülök, hogy már ki is próbáltad a receptet!

Szép estét Nektek!!!
Üdv: Skorpió

1003
tojás 5 db
cukor 18 dkg
0.5 kk
fahéj 0.5 kávéskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 5 dkg
csokoládé 10 dkg
finomliszt 10 dkg
mandula 10 dkg
tejföl 2 ek
zabpehely 2 ek
csokoládé 10 dkg
mandulapehely 5 dkg
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek