r
Nosalty Logó

Cukkinis süti Csupasüti konyhájából

Csupasüti
Cukkinis süti Csupasüti konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

423
Kalória
5.2g
Fehérje
58.3g
Szénhidrátok
19.3g
Zsír
40.1g
Víz
45g
Koleszterin
1.2g
Rost
33.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5075 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    231.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4360.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    2958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    699.2 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    481.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8068 micro
Összesen 5075 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat cukorral (steviával), vaníliával, sóval felverjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, majd hozzáadjuk a felvert tojásos keverékhez.
  3. Az olajat hozzáöntjük, és a végén a meghámozott, lereszelt cukkinit.
  4. Robotgéppel az egészet összekeverjük, és kipapírozott teknő formába tesszük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 160-170 C-ra, és kb. 50-60 percig sütjük.
  6. Mindig végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad a tűre, akkor kész!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Olyan divatos lett a stevia, hiszen oly kevés kalóriát tartalmaz, dupla olyan jól édesít, mint a cukor, és nyilván lehetne még írni az előnyeiről, de én inkább próba alá vetettem. Nagyon kedves ez a recept nekem, hiszen egy tündéri ex főnökasszonyomtól kaptam, el sem tudtam képzelni először, hogy lesz a cukkiniből édesség. De igen ízletes, bármikor fogyasztható, finom sütike. Több fázisfotót a blogomon láthattok.

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...