r
Nosalty Logó

Gyors trió szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Gyors trió szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 687 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    268.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4988.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1308 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.4 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1605 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 5504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint mikróban felolvasztjuk, beletesszük a cukrot, jól kikeverjük. Ha már elolvadt benne a cukor, és le is hűlt egy kicsit, akkor mehetnek bele a tojások. Azokkal együtt még egyszer alaposan felverjük.
  2. 170 fokra előmelegítjük a sütőt. A két őzgerincformát - az 5 dkg vajat megfelezve - bekenjük vajjal, kilisztezzük a 3 evőkanál liszttel, vagy amennyit felvesz a vaj.
  3. Az első lépésben készített masszához hozzáöntjük a sóval, sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet, majd a tejet, és csomómentesre keverjük.
  4. Az így kapott tésztát körülbelül 3 egyenlő részre osztva tálkákba szétöntjük.
  5. Az elsőhöz hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a reszelt citromhéjat és levét, a vanília aromát, és csomómentesre keverjük.
  6. A másik részbe öntjük a csokoládés pudingport, csomómentesre keverjük, és a rumot hozzáadva újra összekeverjük.
  7. A harmadik részbe öntjük a tiramisu pudingport és a fekete kávét. Ezt is csomómentesre keverjük.
  8. Ezután jöhet a formákba rétegezés.
  9. Először - mindegyiket megfelezve - a tiramisu alapú masszát csorgatjuk a formába, erre a vanília alapú masszát, végül a csokoládé alapút. Ha szükséges, kicsit elegyengetjük a tetejét, de általában magától szépen "beáll".
  10. Mehetnek a formák az előmelegített sütőbe, melynek a hőfokát 150 fokra mérsékeljük. A rétegzett masszákat 45 perc alatt készre sütjük.
  11. Mivel a közepe nehezebben sül - hiszen tejalapú -, 30 perctő kezdve 5 percenként tűpróba szükséges! Ha már nem ragadós a hústű, lekapcsoljuk a sütőt, még 3 - 5 percig hagyjuk benne, majd kivesszük, s egy sütőpapírral letakart tepsi hátoldalára kiborítjuk, így hagyjuk kihűlni.
  12. Ha teljesen kihűlt, szeleteljük, tálaljuk. Ha több időnk van, bevonhatjuk csokoládémázzal, készíthetünk önteteket hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2605
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, s nagyon - nagyon finom... Ráadásul mutatós is, vendégvárónak is tökéletes. Amikor ezt készítettem, át kellett konvertálnom egy receptemet, mert egyik összetevője nem volt itthon, de gyorsan kellett, finomat készítenem. Ez lett belőle. Örömmel mondhatom, nagy sikere volt, gyorsan elfogyott. Azóta egyszer így, egyszer az eredeti receptem alapján készítem. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...