r
Nosalty Logó

Ribizlis-joghurtos őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis-joghurtos őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 258 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2576 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 188 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 258 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5570.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 2576 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 188 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
  2. Őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk, és egyenletesen eloszlatva beleöntjük a tészta egyik felét. Ügyeljünk rá, hogy elegendő massza maradjon a tetejére is.
  3. Megsütjük, éppen csak annyira, hogy már nem folyik.
  4. Rákanalazzuk a ribizlis tölteléket.
  5. Megszórjuk panírmorzsával a tetejét, majd ráöntjük a maradék tésztát.
  6. 200 fokon teljesen megsütjük.
  7. Kihűlve málnával díszítjük, és porcukorral meghintjük.

Töltelék

  1. A megmosott, megtisztított ribizlit összekeverjük a cukorral és a joghurttal (nem törjük össze a ribizliszemeket). Hozzáadjuk a 3 ek lisztet. Érdemes kóstolni közben, hogy mikor elég édes.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3466
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 22.

Ajánló

Más gyümölcsökkel is ajánlom, nem csak ribizlivel. Pl. eperrel.:)

Receptkategóriák

A recept Iluska Ribizlis őzgerinc süteménye alapján készült, átdolgozva a receptet.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek