r
Nosalty Logó

Csokoládéhabos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládéhabos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 3338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Hab

Összesen 347 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    156.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4468.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1437 micro
Összesen 3338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőporos, cukros lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást és tésztát gyúrunk belőle. Az alapot lisztezett deszkán kinyújtjuk és kisméretű (kb. 20*30 cm-es) tepsibe helyezzük. Kezünk segítségével egyenletesre nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, hogy a gőz könnyen távozni tudjon. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
  2. Közben készítsük el a habot. A cukrot a 4 darab tojássárgájával keverjük habosra, ezután adjuk hozzá a mikróban puhára olvasztott csokoládét, a darált mandulát és a citrom lereszelt héját, majd rakjuk félre. Egy másik tálban, egy csipetnyi sóval verjük keményre a 4 darab tojásfehérjét. Ha ezzel is elkészültünk, óvatosan forgassuk hozzá a tojássárgás masszához.
  3. Az elősütött tésztánkon egyenletesen kenjük el a sárgabaracklekvárt és oszlassuk el rajta a csokoládés habot. Mérsékelt tűzön 160 fokos sütőben kb. 30 percig (alul-felül sütési funkción) szárítsuk ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17204
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 23.

Ajánló

Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk, kávéhoz a legfinomabb. :)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiskoromban gyakran készült ez a sütemény. Az illata, ami a készítésekor belengi a konyhát, mindig visszarepít a múltba. Igazi klasszikus nagymamis sütemény, és néha olyat is kell készíteni...! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek