Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-narancsos pohárkrém

Csokis-narancsos pohárkrém
Csokis-narancsos pohárkrém
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elegáns és nagyon habos pohárdesszert, amely méltó a karácsonyhoz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a narancsos étcsokit egy nagy tálban megolvasztjuk, majd belekeverjük a nádcukrot, vaníliás cukrot és egy kevés sót. Beledolgozzuk a tojásokat, majd részletekben a lisztet.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 25-30 perc alatt kisütjük, majd lehűtjük.
  3. Amíg sül a browniealap, a tejfölt elkeverjük a mézeskalács keverékkel és 2 ek porcukorral, majd a hűtőben pihentetjük.
  4. A habtejszínt a habfixálóval, a maradék porcukorral és egy fél narancs levével keményre verjük, habzsákba töltjük, és a hűtőbe tesszük.
  5. Ha lehűlt a brownie, pohár méretű korongokat szaggatunk, és a poharak aljára nyomkodunk egy-egy korongot. Erre halmozunk 1-1 gombóc jégkrémet, majd egy réteg tejfölös krémmel folytatjuk. Erre jön 1-1 evőkanálnyi lekvár, amit simára keverünk a narancslikőrrel.
  6. A pohár tetejét a narancsos tejszínhabbal és néhány szelet narancshéjjal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 325
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

réteges krémdesszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1326
nádcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 100 g
tojás 2 db
vaj 15 dkg
étcsokoládé 15 dkg
1 csipet
csokoládé fagylalt 25 dkg
tejföl 270 g
mézeskalács fűszerkeverék 2 tk
porcukor 4 ek
narancslekvár 20 dkg
cointreau 2 ek
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
narancslé 0.5 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert