Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtés pohárkrém

Körtés pohárkrém
Körtés pohárkrém
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari receptje alapján készítettem ezt a finom krémet, egy-két változtatással.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Karakteres ízű körtéből finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk és feldaraboljuk.
  2. Lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  3. Hozzáadjuk a citromlevet és teatojásban a szegfűszeget.
  4. Puhára főzzük a körtét (kb. 10-15 perc).
  5. Amíg a körte fő, a zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk.
  6. Amikor a körte megpuhult, szűrőlapáttal kiszedjük, összeturmixoljuk.
  7. Hozzáadjuk a 3 ek kristálycukrot, az őrölt fahéjat, a kinyomkodott zselatinlapokat és addig kevergetjük, amíg a zselatin elolvad, majd hűlni hagyjuk.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük és a langyos körtepépbe finoman belekeverjük.
  9. A kész krémet poharakba szedjük és 3 órára a hűtőbe tesszük.
  10. A mogyorót megpirítjuk és a héjját ledörzsöljük.
  11. A 4 ek cukorból karamellt készítünk, beletesszük a mogyorót és egy olajjal kikent fémtálcára öntjük. Ha kihűlt, összetördeljük és ezzel díszítjük a krémet.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 103
elküldve: 1
receptkönyvben: 202
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes körtekehely, körtés pohárkrém, fahéjas körtehab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-11-10 14:19

Kedves Klári!
Ez a recept tökéletes, a krém pedig mesés! Komolyan mondom, rendesen katartikus élmény! Rengeteg lett belőle, de még a hűtés előtt a kóstolásnál rájöttem, hogy nem is olyan sok ez, mert egyszerűen abbahagyhatatlan! Nagyon örülök, hogy ráakadtam erre a receptre, biztos el fogom készíteni máskor is!
Szeretettel
Tímea

482
körte 70 dkg
szegfűszeg 8 db
cukor 3 ek
citromlé 1 tk
fahéj 0.5 kk
lapzselatin 6 db
habtejszín 3 dl
törökmogyoró 6 dkg
cukor 4 ek