Csokoládé fagylalt

Csokoládé fagylalt

Leírás

Az egyik legnépszerűbb jeges nyalánkság. Legfőbb összetevője valamilyen tejtermék (tej, tejszín), cukor, csokoládé és/vagy kakaópor. A bolti változatok még különböző adalékanyagokat és aromákat is tartalmaznak. A krémesebb állag elérése érdekében gyakran tojással főzik fel a tejterméket. A fagylaltot akár házilag is elkészíthetjük fagylaltgépben vagy műanyag dobozban lefagyasztva (ilyenkor ügyeljünk rá, hogy pár óránként keverjük át a masszát). Magában is kedvelt édesség, de nagyon jó kiegészítője a gyümölcsös pitéknek, brownieknak, sőt a bátrabbak akár sült fagylaltot is készíthetnek belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kizárólag mélyhűtőben. Felolvadás után tilos újrafagyasztani.

14 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.