Csokoládé fagylalt

Csokoládé fagylalt

Leírás

Az egyik legnépszerűbb jeges nyalánkság. Legfőbb összetevője valamilyen tejtermék (tej, tejszín), cukor, csokoládé és/vagy kakaópor. A bolti változatok még különböző adalékanyagokat és aromákat is tartalmaznak. A krémesebb állag elérése érdekében gyakran tojással főzik fel a tejterméket. A fagylaltot akár házilag is elkészíthetjük fagylaltgépben vagy műanyag dobozban lefagyasztva (ilyenkor ügyeljünk rá, hogy pár óránként keverjük át a masszát). Magában is kedvelt édesség, de nagyon jó kiegészítője a gyümölcsös pitéknek, brownieknak, sőt a bátrabbak akár sült fagylaltot is készíthetnek belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kizárólag mélyhűtőben. Felolvadás után tilos újrafagyasztani.

100g Csokoládé fagylalt

fehérjetartalom

4 g

zsírtartalom

6 g

szénhidráttartalom

29 g

víztartalom

0 g

gramm csokoládé fagylalt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

4 g

Zsír

telített zsírsav

6 g

ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

27 g

vitaminok

14 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek