Csokoládé fagylalt

Ezen a képen: Csokoládé fagylalt

Leírás

Az egyik legnépszerűbb jeges nyalánkság. Legfőbb összetevője valamilyen tejtermék (tej, tejszín), cukor, csokoládé és/vagy kakaópor. A bolti változatok még különböző adalékanyagokat és aromákat is tartalmaznak. A krémesebb állag elérése érdekében gyakran tojással főzik fel a tejterméket. A fagylaltot akár házilag is elkészíthetjük fagylaltgépben vagy műanyag dobozban lefagyasztva (ilyenkor ügyeljünk rá, hogy pár óránként keverjük át a masszát). Magában is kedvelt édesség, de nagyon jó kiegészítője a gyümölcsös pitéknek, brownieknak, sőt a bátrabbak akár sült fagylaltot is készíthetnek belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kizárólag mélyhűtőben. Felolvadás után tilos újrafagyasztani.

Címlapról ajánljuk

További cikkek