r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes macaron desszert

NS
Csokis-meggyes macaron desszert
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A macaronhoz

A meggyes csokikrémhez

A tejszínhabhoz

960
Kalória
13g
Fehérje
140.2g
Szénhidrát
41.8g
Zsír
106.9g
Víz
57.5g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
121.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macaronhoz

A meggyes csokikrémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 960 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macaronhoz

A meggyes csokikrémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 1917 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macaronhoz

A meggyes csokikrémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 960 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    280.4 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1917 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

A macaronhoz

  1. A porcukrot átszitáljuk a mandulaliszttel együtt egy tálba. Még kétszer megismételjük.
  2. A kristálycukrot és a vizet egy lábasba tesszük, és közepes lángon kevergetés nélkül szirupot főzünk. Amikor elérte a 110°C-ot a szirup, elkezdjük robotgéppel felverni a fehérjéket. 118 °C-nál levesszük a szirupot a tűzről, és óvatosan hozzácsorgatjuk a tojáshabhoz, és kemény habbá verjük a cukros fehérjét. Ennél a fázisnál adunk hozzá tetszés szerint piros/rózsaszín gél állagú színezéket.
  3. Ha kemény a hab, 2-3 részletben a mandulás porcukorral összeforgatjuk. Fontos, hogy jól eldolgozzuk, nem kell félteni a habot, hogy összeesik. Akkor jó a tészta, ha nem túl folyékony, de könnyű kinyomni a nyomózsákból. Nyomózsákkal (8 mm-es kerek csővel) szilikonos sütőlapra nyomunk 8 cm nagyságú köröket egymástól minimum 4-5 cm-re, hogy ne érjenek össze. 2-3x a munkalaphoz csapjuk a tepsit, hogy ne maradjanak légbuborékok a tésztában, majd szobahőmérsékleten 30-40 percet pihentetjük.
  4. 140 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 14 perc alatt megsülnek. Kivétel után a sütőlapon hagyjuk kihűlni. (2-3 nagy süti lesz belőle.)
  5. Csoki ganache
  6. A tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a kockára darabolt étcsokit. Jól elkeverjük olvadásig, beledolgozzuk a meggylekvárt, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Nyomózsákkal a kihűlt krémet a kihűlt macaronok közé töltjük. Ha kicsit folyós lenne, 1 ek keményítővel habverővel eldolgozhatjuk.
  8. Tejszínhab
  9. A tejszínt a porcukorral és a keményítővel kemény habbá verjük. Nyomózsákba töltjük.
  10. Összeállítás
  11. Az egyik fél macaron közepére nyomjuk habzsákkal a hideg ganache-t, körberakjuk letörölgetett meggyszemekkel, rányomunk egy kis tejszínhabot, és rátesszük a másik macaront.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 14 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Apró kis nasi helyett ezúttal desszertnek álmodtam meg a macaront, amit akár egy romantikus vacsora desszertjeként is felszolgálhatunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...