r
Nosalty Logó

Csokis-meggyes macaron desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-meggyes macaron desszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macaronhoz

A meggyes csokikrémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 960 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macaronhoz

A meggyes csokikrémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 1917 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macaronhoz

A meggyes csokikrémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 310 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 960 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1917 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 310 Kcal

Hozzávalók

A macaronhoz

A meggyes csokikrémhez

A tejszínhabhoz

Elkészítés

A macaronhoz

  1. A porcukrot átszitáljuk a mandulaliszttel együtt egy tálba. Még kétszer megismételjük.
  2. A kristálycukrot és a vizet egy lábasba tesszük, és közepes lángon kevergetés nélkül szirupot főzünk. Amikor elérte a 110°C-ot a szirup, elkezdjük robotgéppel felverni a fehérjéket. 118 °C-nál levesszük a szirupot a tűzről, és óvatosan hozzácsorgatjuk a tojáshabhoz, és kemény habbá verjük a cukros fehérjét. Ennél a fázisnál adunk hozzá tetszés szerint piros/rózsaszín gél állagú színezéket.
  3. Ha kemény a hab, 2-3 részletben a mandulás porcukorral összeforgatjuk. Fontos, hogy jól eldolgozzuk, nem kell félteni a habot, hogy összeesik. Akkor jó a tészta, ha nem túl folyékony, de könnyű kinyomni a nyomózsákból. Nyomózsákkal (8 mm-es kerek csővel) szilikonos sütőlapra nyomunk 8 cm nagyságú köröket egymástól minimum 4-5 cm-re, hogy ne érjenek össze. 2-3x a munkalaphoz csapjuk a tepsit, hogy ne maradjanak légbuborékok a tésztában, majd szobahőmérsékleten 30-40 percet pihentetjük.
  4. 140 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 14 perc alatt megsülnek. Kivétel után a sütőlapon hagyjuk kihűlni. (2-3 nagy süti lesz belőle.)
  5. Csoki ganache
  6. A tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a kockára darabolt étcsokit. Jól elkeverjük olvadásig, beledolgozzuk a meggylekvárt, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Nyomózsákkal a kihűlt krémet a kihűlt macaronok közé töltjük. Ha kicsit folyós lenne, 1 ek keményítővel habverővel eldolgozhatjuk.
  8. Tejszínhab
  9. A tejszínt a porcukorral és a keményítővel kemény habbá verjük. Nyomózsákba töltjük.
  10. Összeállítás
  11. Az egyik fél macaron közepére nyomjuk habzsákkal a hideg ganache-t, körberakjuk letörölgetett meggyszemekkel, rányomunk egy kis tejszínhabot, és rátesszük a másik macaront.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 33342
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apró kis nasi helyett ezúttal desszertnek álmodtam meg a macaront, amit akár egy romantikus vacsora desszertjeként is felszolgálhatunk.

Hozzávalók

A macaronhoz

A meggyes csokikrémhez

A tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek