Elvis a király macaron
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Hanele
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 13% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
Macaron készítés
-
19g mandulaliszt53 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
14g tojásfehérje7 kcal
-
5g víz0 kcal
Töltelék készítés
-
8g mogyoróvaj48 kcal
-
5g banán3 kcal
-
2g bacon8 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
265
kcal
- 13% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
Macaron készítés
-
150g mandulaliszt425 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
110g tojásfehérje57 kcal
-
38g víz0 kcal
Töltelék készítés
-
64g mogyoróvaj383 kcal
-
38g banán21 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2115
kcal
- 13% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
Macaron készítés
-
20.9g mandulaliszt59 kcal
-
20.9g cukor81 kcal
-
20.9g porcukor81 kcal
-
15.4g tojásfehérje8 kcal
-
5.3g víz0 kcal
Töltelék készítés
-
8.9g mogyoróvaj53 kcal
-
5.2g banán3 kcal
-
2.4g bacon9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
294
kcal
- 13% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
265
kcal
- 13% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 57.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 799.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331 g
-
Cukor 310 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 161.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
2115
kcal
- 13% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
Macaron készítés
-
150 g mandulaliszt
-
150 g cukor
-
150 g porcukor
Töltelék készítés
-
4 ek mogyoróvaj
-
1 csipet só
Elkészítés
Macaron készítés
- A mandulalisztet és a porcukrot tegyük egy robotgépbe, és daráljuk át egy párszor, majd szitáljuk át.
- Az előre kimért, pihentetett tojásfehérjék felét adjuk a mandulalisztes keverékhez. Ha ételfestéket teszünk bele, azt is most kell. (Ebben 2 g barna ételfesték van.) Keverjük el alaposan egy keverőlapát segítségével.
- A kristálycukrot és a vizet töltsük egy lábosba. Főzzünk belőle szirupot. Forraljuk egészen 118 fokig. Amikor a szirup elérte a 114 fokot, elkezdjük habosítani a másik adag tojásfehérjét. Nem kell teljesen kemény habbá verni.
- Lassan csurgassuk a tojásfehérjéhez a 118 fokos szirupot. Keverjük egészen addig, míg a massza vissza nem hűl 50 fokosra.
- Forgassuk hozzá a mandulás keverékhez. Első körben csak a tojáshab egy kis részét oszlassuk el benne, nagyobb, erőteljesebb mozdulatokkal, hogy a massza fellazuljon, és könnyebben hozzá tudjuk forgatni a többi habot.
- Addig keverjük a tésztát, amíg szépen, egyenletesen le nem csurog a massza a fakanálról. Egyenletes, fényes, folyós kell, hogy legyen a végeredmény. Nem szabad túlkeverni!
- A masszát töltsük egy sima csővel ellátott habzsákba. A habzsákot teljesen függőlegesen tartva nyomjuk a masszát a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. (Én előtte meg szoktam rajzolni ceruzával a korongokat egy sütőpapírra, amit az alá csúsztatok, amire majd a macaronokat nyomom. (átmérő = 35 mm)
- A tepsit félretesszük, hagyjuk állni őket 30 percig. (Írjuk a papír sarkára tollal, hogy mikor jár le a 30 perc, ez főleg akkor fontos, ha több lemezzel sütünk.) Közben a sütőt melegítsük elő körülbelül 160 fokra. (De a biztos sütési hőfok sütőnként eltérő lehet. Ezt sajnos ki kell tapasztalni.)
- A macaronokat 8-10 percig sütjük. Egyszer-kétszer nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a pára szabadon távozhasson. Ha kivettük a tepsit a sütőből, a sütőpapírt azonnal húzzuk le róla (a forró felület miatt tovább sülhetnek), és így hagyjuk kihűlni.
Töltelék készítés
- A mogyoróvajat, a banánnal és egy csipet sóval robotgépben egyneműsítjük. Kóstoljuk meg, ha nagyon intenzív a banán íz, akkor tegyünk hozzá még egy evőkanál mogyoróvajat.
- Ha ez kész, tegyük egy sima csöves nyomózsákba, és nyomjunk egy-egy adag krémet mindkét macaron talpunkra, majd az egyikre helyezzünk rá egy bacon szeletkét, és tapasszuk össze őket.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 23 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2638
- Feltöltés dátuma: 2016. március 23.
Ajánló
A macaron, nagyon különleges desszert, amihez sok türelemre van szükség, és nagyon pontos mérésekre. Vannak egyszerűbb receptek, ahol nem készül cukorszirup hozzá. Nekem ez vált be, és ennek elengedhetetlen része a cukorhőmérő. Ebből a mennyiségből 72 talp, vagyis 36 macaron készül.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hanele
15 recept
Azt sokan tudják, hogy Elvis imádta a jó autókat... De azt már kevesebben, hogy kedvence volt a banános, mogyoróvajas, baconös szendvics. Ő ihlette legújabb macaron-kreációmat.