r
Nosalty Logó

Elvis a király macaron

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hanele
Elvis a király macaron
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Macaron készítés

Töltelék készítés

Összesen 265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Macaron készítés

Töltelék készítés

Összesen 2115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Macaron készítés

Töltelék készítés

Összesen 294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Macaron készítés

Töltelék készítés

Elkészítés

Macaron készítés

  1. A mandulalisztet és a porcukrot tegyük egy robotgépbe, és daráljuk át egy párszor, majd szitáljuk át.
  2. Az előre kimért, pihentetett tojásfehérjék felét adjuk a mandulalisztes keverékhez. Ha ételfestéket teszünk bele, azt is most kell. (Ebben 2 g barna ételfesték van.) Keverjük el alaposan egy keverőlapát segítségével.
  3. A kristálycukrot és a vizet töltsük egy lábosba. Főzzünk belőle szirupot. Forraljuk egészen 118 fokig. Amikor a szirup elérte a 114 fokot, elkezdjük habosítani a másik adag tojásfehérjét. Nem kell teljesen kemény habbá verni.
  4. Lassan csurgassuk a tojásfehérjéhez a 118 fokos szirupot. Keverjük egészen addig, míg a massza vissza nem hűl 50 fokosra.
  5. Forgassuk hozzá a mandulás keverékhez. Első körben csak a tojáshab egy kis részét oszlassuk el benne, nagyobb, erőteljesebb mozdulatokkal, hogy a massza fellazuljon, és könnyebben hozzá tudjuk forgatni a többi habot.
  6. Addig keverjük a tésztát, amíg szépen, egyenletesen le nem csurog a massza a fakanálról. Egyenletes, fényes, folyós kell, hogy legyen a végeredmény. Nem szabad túlkeverni!
  7. A masszát töltsük egy sima csővel ellátott habzsákba. A habzsákot teljesen függőlegesen tartva nyomjuk a masszát a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. (Én előtte meg szoktam rajzolni ceruzával a korongokat egy sütőpapírra, amit az alá csúsztatok, amire majd a macaronokat nyomom. (átmérő = 35 mm)
  8. A tepsit félretesszük, hagyjuk állni őket 30 percig. (Írjuk a papír sarkára tollal, hogy mikor jár le a 30 perc, ez főleg akkor fontos, ha több lemezzel sütünk.) Közben a sütőt melegítsük elő körülbelül 160 fokra. (De a biztos sütési hőfok sütőnként eltérő lehet. Ezt sajnos ki kell tapasztalni.)
  9. A macaronokat 8-10 percig sütjük. Egyszer-kétszer nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a pára szabadon távozhasson. Ha kivettük a tepsit a sütőből, a sütőpapírt azonnal húzzuk le róla (a forró felület miatt tovább sülhetnek), és így hagyjuk kihűlni.

Töltelék készítés

  1. A mogyoróvajat, a banánnal és egy csipet sóval robotgépben egyneműsítjük. Kóstoljuk meg, ha nagyon intenzív a banán íz, akkor tegyünk hozzá még egy evőkanál mogyoróvajat.
  2. Ha ez kész, tegyük egy sima csöves nyomózsákba, és nyomjunk egy-egy adag krémet mindkét macaron talpunkra, majd az egyikre helyezzünk rá egy bacon szeletkét, és tapasszuk össze őket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2638
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 23.

Ajánló

A macaron, nagyon különleges desszert, amihez sok türelemre van szükség, és nagyon pontos mérésekre. Vannak egyszerűbb receptek, ahol nem készül cukorszirup hozzá. Nekem ez vált be, és ennek elengedhetetlen része a cukorhőmérő. Ebből a mennyiségből 72 talp, vagyis 36 macaron készül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt sokan tudják, hogy Elvis imádta a jó autókat... De azt már kevesebben, hogy kedvence volt a banános, mogyoróvajas, baconös szendvics. Ő ihlette legújabb macaron-kreációmat.

Hozzávalók

Macaron készítés

Töltelék készítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...