r
Nosalty Logó

Elvis a király macaron

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hanele
Elvis a király macaron
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Macaron készítés

Töltelék készítés

Összesen 265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Macaron készítés

Töltelék készítés

Összesen 2115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Macaron készítés

Töltelék készítés

Összesen 294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2115 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Macaron készítés

Töltelék készítés

Elkészítés

Macaron készítés

  1. A mandulalisztet és a porcukrot tegyük egy robotgépbe, és daráljuk át egy párszor, majd szitáljuk át.
  2. Az előre kimért, pihentetett tojásfehérjék felét adjuk a mandulalisztes keverékhez. Ha ételfestéket teszünk bele, azt is most kell. (Ebben 2 g barna ételfesték van.) Keverjük el alaposan egy keverőlapát segítségével.
  3. A kristálycukrot és a vizet töltsük egy lábosba. Főzzünk belőle szirupot. Forraljuk egészen 118 fokig. Amikor a szirup elérte a 114 fokot, elkezdjük habosítani a másik adag tojásfehérjét. Nem kell teljesen kemény habbá verni.
  4. Lassan csurgassuk a tojásfehérjéhez a 118 fokos szirupot. Keverjük egészen addig, míg a massza vissza nem hűl 50 fokosra.
  5. Forgassuk hozzá a mandulás keverékhez. Első körben csak a tojáshab egy kis részét oszlassuk el benne, nagyobb, erőteljesebb mozdulatokkal, hogy a massza fellazuljon, és könnyebben hozzá tudjuk forgatni a többi habot.
  6. Addig keverjük a tésztát, amíg szépen, egyenletesen le nem csurog a massza a fakanálról. Egyenletes, fényes, folyós kell, hogy legyen a végeredmény. Nem szabad túlkeverni!
  7. A masszát töltsük egy sima csővel ellátott habzsákba. A habzsákot teljesen függőlegesen tartva nyomjuk a masszát a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. (Én előtte meg szoktam rajzolni ceruzával a korongokat egy sütőpapírra, amit az alá csúsztatok, amire majd a macaronokat nyomom. (átmérő = 35 mm)
  8. A tepsit félretesszük, hagyjuk állni őket 30 percig. (Írjuk a papír sarkára tollal, hogy mikor jár le a 30 perc, ez főleg akkor fontos, ha több lemezzel sütünk.) Közben a sütőt melegítsük elő körülbelül 160 fokra. (De a biztos sütési hőfok sütőnként eltérő lehet. Ezt sajnos ki kell tapasztalni.)
  9. A macaronokat 8-10 percig sütjük. Egyszer-kétszer nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a pára szabadon távozhasson. Ha kivettük a tepsit a sütőből, a sütőpapírt azonnal húzzuk le róla (a forró felület miatt tovább sülhetnek), és így hagyjuk kihűlni.

Töltelék készítés

  1. A mogyoróvajat, a banánnal és egy csipet sóval robotgépben egyneműsítjük. Kóstoljuk meg, ha nagyon intenzív a banán íz, akkor tegyünk hozzá még egy evőkanál mogyoróvajat.
  2. Ha ez kész, tegyük egy sima csöves nyomózsákba, és nyomjunk egy-egy adag krémet mindkét macaron talpunkra, majd az egyikre helyezzünk rá egy bacon szeletkét, és tapasszuk össze őket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2624
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 23.

Ajánló

A macaron, nagyon különleges desszert, amihez sok türelemre van szükség, és nagyon pontos mérésekre. Vannak egyszerűbb receptek, ahol nem készül cukorszirup hozzá. Nekem ez vált be, és ennek elengedhetetlen része a cukorhőmérő. Ebből a mennyiségből 72 talp, vagyis 36 macaron készül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt sokan tudják, hogy Elvis imádta a jó autókat... De azt már kevesebben, hogy kedvence volt a banános, mogyoróvajas, baconös szendvics. Ő ihlette legújabb macaron-kreációmat.

Hozzávalók

Macaron készítés

Töltelék készítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek