Nosalty Logó

Macaron TraRita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Macaron TraRita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 865 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 384 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 865 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    172.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2494.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.2 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 3461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 384 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. Ledaráljuk kávédarálón a mandulát (én szeletelt mandulát használtam), és összekeverjük a porcukorral.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, majd ha már keményedik, hozzáadjuk a kristálycukrot. Szép fényesre, simára dolgozzuk.
  4. Óvatosan hozzákeverjük a porcukros mandulát.
  5. Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma korongokat nyomunk. Jó másfél órát pihentetjük, akkor jó, ha a tészta teteje úgymond száraz.
  6. 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Így könnyebb leszedni a papírról a korongokat.
  7. Végezetül a kihűlt krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 29106
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

TraRita 118 recept

És végre sikerült! Bár ez még csak a második próbálkozásom volt, de nagyon örültem, amikor megláttam a végeredményt! Ott kukucskáltam a sütő előtt, néztem, ahogy sülnek a kis lapocskák. Izgultam, hogy "talpuk" legyen. Örülök, hogy rátaláltam erre az egyszerű, nagyszerű receptre. Bármerre jártam, bárhol olvastam a macaronokról, csak azt írták, hogy milyen macerás az elkészítése. Napokig álljon a fehérje, aztán így cukorszirup, mérni a hőfokot. És tessék, lássék! Egyszerűen elkészült.:D Azóta már sokadszorra nekiláttam, különböző ízekben és színekben.:) Ha egyforma korongokat szeretnénk, akkor azt javaslom, hogy a sütőpapírra rajzoljunk köröket, és fordítsuk meg, amikor rányomjuk a habot. Ami még nagyon fontos: minden legyen elkészítve a kezünk ügyében.:)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Húúúú,nagyon jól néz ki,gratulálok!

TraRita

köszi petrezselyem! :)

Éva-Anyóca

Szuper, nagyon ügyes vagy!!!!, hátha sikerül nekem is, mentem :) Csak a nyáron,:D - már lassan a nagy lépéseken túl vagyunk, ...a nyári szünet erre a recire is alkalmas lesz, hogy nyugodtan elkészítsük... :) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

H?. :) Köszönöm a receptet! Elkészítettem, és most már nem is t?nik ANNYIRA bonyolultnak. Az els? adag teljes kudarc volt (na jó, mandulás keksz), de másodjára több id?t adtam a tojásfehérje felverésének, és megszülettek a kis átokpuszedlik.:)

Zsuzsamama56

Kedves Rita!nekem még a 100 fokon is sok volt,nem még 160 fokon sütni.A színét elveszítené teljesen.Nem elírtad?

TraRita

Nem írtam el Zsuzsamama! 160 fokon sütöm és semmi gond vele :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek