Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi macaron

Házi macaron
Házi macaron
47 perc / előkészület: 35 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sokak által rettegett, de annál inkább kedvelt édesség engem is régóta foglalkoztatott, és nagyon örülök, hogy nekivágtam. Aligha létezik ennél mutatósabb süti, csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 5 adag

tészta

csokikrém

ajánlat

Ajánlom még ugyanezt a krémet fehér csokival is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulalisztet és a porcukrot átszitáljuk, és összekeverjük.
  2. Egy másik tálban a tojások fehérjét habbá verjük, időközben hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot, hogy kemény legyen, és belecsepegtetjük az ételfestéket.
  3. A felvert habot összekeverjük a cukros mandulaliszttel. Ennél a sütinél kivételesen nem az a cél, hogy a levegő benne maradjon a habban, lehetünk bátrak.
  4. A kész tésztát egy habzsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk a sütőpapírra (én hagyományos sütőpapírt használtam, de érdemes a szilikonos változatot eszközölni).
  5. Az egyenletesség érdekében párszor a pultra ejthetjük a tepsinket, így biztosan nem maradnak csúcsosak a halmok. Majd 30 percet szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg vékony "bőr" keletkezik a tetején, csak ezután tesszük sütőbe, 12 percre 150 fokra.
  6. A krémhez egy edényben megolvasztjuk az étcsokit a vajjal, és hozzáöntjük a habtejszínt, picit melegítjük, de nem forraljuk fel, majd hűtjük.
  7. A kihűlt krém segítségével összeillesztjük a korongokat.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 40 763
elküldve: 3
receptkönyvben: 102
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

mészáros kitti

Mióta szakács: 2015.08.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

makaron, csokis macaron, csokoládéval töltött macaron, tojáshabkorong csokikrémmel töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

566
mandulaliszt 12 dkg
porcukor 25 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 2 ek
ételfesték 5 csepp
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 1 dl
vaj 35 g