Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Macaron Pancsika konyhájából

Macaron Pancsika konyhájából
Macaron Pancsika konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig csak készen vásároltuk a macaronokat, de karácsonyra készítettem a többféle süti mellé kiegészítésnek, és nagy sikert aratott...és persze az elkészítése se annyira nehéz, mint korábban gondoltam. Szóval kezdők is bátran nekiállhatnak. :)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Maradék tojásfehérjéből tökéletes alkalmi édesség, akár ajándékba is.

Attól függően, hogy milyen színnel festem meg a macaront, sokféle ízű krémmel tölthetem, például a citromsárgához nagyon jól passzol a trüffel vagy habos diókrém, a zöld színhez a lime-os vajas krém.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a mandulalisztet a porcukorral.
  2. A tojásfehérjét a vízben felfőzött, majd lehűtött kristálycukros sziruppal kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mandulalisztes keveréket, és ezután az ételfestéket.
  3. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, és nyomózsákból korongokat nyomunk rá. A sütőt 160°-ra előmelegítjük, közben (kb. 15 percig) hagyjuk, hogy a kis korongok terüljenek.
  4. A kisebb macaront kb. 8 percig, míg a nagyobbakat 10-12 percig sütjük.
  5. Kihűlés után 2 korongot feketeribizli-lekvárral összetapasztjuk. Papírral bélelt fémdobozban több napig eltartható.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 531
elküldve: 1
receptkönyvben: 2
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
96 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia aprósüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

154
tojásfehérje 4 db
porcukor 22.5 dkg
mandulaliszt 12.5 dkg
cukor 3 dkg
víz 5 ek
ételfesték 0.5 kávéskanál
feketeribizli lekvár 15 dkg