r
Nosalty Logó

Csokis fánk sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Csokis fánk sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1376 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 230 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1376 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a kis fánkformákat kikenjük olajjal, vagy pici vajjal.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, utána egy másik tálban elvegyítjük a nedves hozzávalókat. Összeöntjük a kettőt, és jól eldolgozzuk. Nem kell megijedni, a tészta sűrű lesz, de pont az a jó.
  3. A tésztát elosztjuk 6 kis fánkformába, úgy hogy 3/4 részéig legyen tele. (Ez egyszerűbb, ha a tésztát először habzsákba töltjük, vagy zacskóba és a végét kivágjuk, és azzal nyomjuk bele a formába.) Sütőben körülbelül 12-15 percig sütjük. (tűpróba)
  4. Sütőből kivéve, először a formában hagyjuk hűlni, utána áttesszük sütőrácsra és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  5. A mázhoz, a nutellát elkeverjük a porcukorral, és csak annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz, de nem lesz túl folyós. Majd a kihűlt fánkok tetejét belemártjuk a mázba és sütőrácson hagyjuk, hogy lecsöpögjön és megkeményedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9762
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 07.

Ajánló

Aki nem akar a mázzal is még tevékenykedni, az sima nutellát is tehet a fánkokra. Én azért tettem ezt a mázat, mert megkeményedik és így lehetett szállítani, anélkül, hogy összemaszatolna mindent, de simán, nutellával is nagyon jól működik. 

Receptkategóriák

Imádom a fánkokat, csak azt a részét nem, hogy úszik az olajban. Mostanában vettem egy fánk sütőformát, amivel a sütőben lehet fánkot készíteni, úgyhogy rögtön rá is kaptam az internetre, és éjjel-nappal a recepteket néztem. Nincsen kifejezetten fánk íze, úgyhogy azt a receptet még meg kell találnom a későbbiekben, de így is nagyon finom, és nagyon jó móka elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.