Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai fánk rumos mázzal

Amerikai fánk rumos mázzal
Amerikai fánk rumos mázzal
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk havonta egyszer általában van fánk, mindig egy új recepttel próbálkozok, ez csak az egyik.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A rumos mázhoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet keverőtálba tesszük, egy mélyedést alakítunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés cukrot, és langyos tejet. Amikor megkelt, hozzákeverjük a többi hozzávalót, jól átdolgozzuk, majd 30 percet kelesztjük.
  2. Liszttel meghintett gyúródeszkán vékonyra elnyújtjuk, nagyobb fánkokat szaggatunk belőle, és a közepét kisebb formával kiszúrjuk, 1 órát kelesztjük. Bő olajban kisütjük.
  3. Egy lábasba beletesszük a cukrot, ráöntjük a vizet és addig főzzük, míg el kezd sűrűsödni, ekkor vegyük le a tűzhelyről, keverjük bele a rumot és az ételfestéket, majd belemártogatjuk a fánkok egyik felét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 286
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rumos fánk, rumos mázas amerikai fánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Loveiny
Loveiny / Loveiny Thu, 2013-01-24 16:33

Nem hiányzik az alapanyagok közül a liszt? El szerettem volna készíteni, de anélkül nem tudom :)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-01-24 16:39

Bocs, h belebeszélek:), de azzal kezdődik a recept. 1 kg. liszt...élesztő stb. Üdv, Gabi

Loveiny
Loveiny / Loveiny Fri, 2013-01-25 10:09

Hát vagy nagyon vak vagyok, vagy nem tudom, mi történt, mert vagy tízszer átolvastam a receptet, hogy biztos legyen, nem találom, hogy nehogy véletlenül tényleg ott legyen, és úgy szóljak hozzá. Biztosan véletlenül legörgettem az ablakot, és nem tűnt fel. De kínos, ha már annyiszor átolvastam, feltűnhetett volna, hogy le van görgetve, és azért nem látom. Elnézést :)
Akkor este meg is csinálom, már alig várom. :)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-01-25 11:35

Tuti a nagy igyekezet miatt volt:) Mással is előfordul, szerintem nem ciki...Üdv, Gabi

2235
finomliszt 100 dkg
élesztő 4 dkg
tej 5 dl
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 3 ek
cukor 20 dkg
víz 2 dl
rum 0.5 dl
ételfesték 5 csepp
napraforgó olaj 5 dl