r
Nosalty Logó

Amerikai fánk - Donut

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Amerikai fánk - Donut
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta elkészítése

A cukormáz elkészítése

Összesen 676 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta elkészítése

A cukormáz elkészítése

Összesen 8119 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tészta elkészítése

A cukormáz elkészítése

Összesen 303 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 676 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.2 g

Zsír

  • Összesen
    278.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1256 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    908 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1597 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1021 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 8119 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A cukormáz elkészítése

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. Minden hozzávalót a robotgép táljába teszünk, és a dagasztókarral 15 percig dagasztjuk. Ha nincs robotgép, kézzel is bedagaszthatjuk a tésztát. Ehhez kevés tejet meglangyosítunk (ne legyen forró, mert tönkreteszi az élesztőt), elkeverünk benne egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ha kész, hozzáadjuk a liszthez. A maradék tej se legyen hűtőhideg (legjobb, ha minden alapanyagunk szobahőmérsékletű), ebben elkeverjük a tojássárgákat és a cukrot és a csipet sót. Hozzáöntjük a liszthez az olvasztott margarinnal együtt. Alaposan kidagasztjuk.
  2. Akkor jó, ha egy tömör, rugalmas tésztát kapunk, ami elválik az edény falától. Egy órát kelesztjük a duplájára. Ezután ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd lyukas fánkszaggatóval vagy 2 pogácsaszaggató segítségével lyukas fánkokat készítünk. A lehulló darabokat összegyúrjuk, kelesztjük, és újra szaggatjuk.
  3. Bő, nem forró olajba beletesszük, majd lefedjük. Így sütjük 25-30 másodpercig. Levesszük a fedőt, és megfordítjuk. Fedő nélkül sütjük tovább ugyanannyi ideig. Papírtörlőre szedjük. Kb. 40-45 db fánk lesz ebből az adagból.

A cukormáz elkészítése

  1. Fontos, hogy a fánkok kisülése után fogjunk hozzá, mert hamar szilárdul! A porcukorhoz annyi vizet adunk, hogy egy sűrűbb mézsűrűségű állagot kapjunk. Ezután annyi felé osztjuk a cukormasszát, ahányféle színt szeretnénk. Tehetünk bele különböző aromákat is, pici instant kávét, sőt a Boleró por is jó választás, hiszen az egyben színez és ízesít. A lényeg, hogy a végén (színezés és ízesítés után) sűrű, nehezen folyó masszát kapjunk. Ha nem elég sűrű, tegyünk hozzá még porcukrot, ha meg túl sűrű, akkor vizet.
  2. A fánkokra teáskanál segítségével rákenjük a mázat, rögtön megszórjuk dekorgyönggyel, csokidísszel, színes cukordarával, csokireszelékkel, stb.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 77596
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai fánk - Donut
SweetSzenilla 57 recept

Az idén valami újat szerettem volna a fánkszezonba. Így esett a választás az amerikai filmekből ismert donutsra. Ha megfigyelitek, a rendőrök ott dobozszámra ezt eszik. :) A fánktészta alap volt, amivel évek óta dolgozom (saját arányok) -  rugalmas, az olajat egyáltalán nem szívja magába, mivel sütés alatt egy kéreg képződik, ami ezután visszapuhul. 

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A cukormáz elkészítése

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek