r
Nosalty Logó

Fánk 20. - csokiba mártva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fánk 20. - csokiba mártva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 1792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 7170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1792 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    535.8 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    240 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    176 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.1 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    758 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 7170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 489 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral és az élesztővel kicsit meglangyosítjuk, de nem forraljuk fel! Nagyon fontos, hogy ne forraljuk, mert nem fog megkelni a tészta!
  2. Az életsztőt felfuttathatjuk, ha van időnk, de én nem szoktam, mert így is meg fog kelni a tészta.
  3. Az összes hozzávalót egy nagy tálban összedolgozzuk szép simára (én géppel szoktam), és langyos helyre tesszük megkelni. Legalább a duplájára kelesztjük! (Ha hideg van a lakásban, kicsit langyosítsuk meg a sütőt, és zárjuk el, majd tegyük oda a tésztát, kis idő múlva gyönyörűen fel fog jönni.)
  4. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett gyúródeszkára öntjük, kicsit összeállítjuk (gyúrjuk), majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk! (Én a linzerszaggatóval szoktam.)
  5. A fánkokat még kb. 10 percig pihentetjük a deszkán, majd az időközben felhevített forró olajban kisütjük!
  6. Ha szalagos fánkot szeretnénk, akkor az első oldalát fedő alatt süssük!
  7. Ízlés szerinti töltelékkel tálaljuk. Nálunk a csokis fánk a menő. Ha azt szeretnénk, akkor egy tábla étbevonót elkészítünk a leírásnak megfelelően, és belemártjuk! Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30399
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám teljesen másképp csinálja a fánkot, és én azt nagyon nehéznek éreztem, ezért elkészítettem a saját receptem szerint! Nagyon kellemes, és könnyű tésztát kapunk belőle! Épphogy kisült, már el is fogy :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...