Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis bejgli

Csokis bejgli
Csokis bejgli
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nem nagyon szeretem a mákos és diós bejglit, így kipróbáltam a csokisat. Egész jól sikerült, hamar el is fogyott.

2012 decemberében kipróbáltam a mákos-csokisat is, nagyon finom lett :) 30 dkg mák, 20 dkg cukor, 3 dl tej, 1 cs vaníliás cukor és  citromhéj, 5 dkg dara vagy darált háztartási keksz . A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a darával elkevert mákot, és végül a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéját . Várjuk meg, míg kihűl és csak utána keverjük és töltsük meg a tésztát.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A csokikrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a szokásos módon összekeverjük a hozzávalókat, és jól kinyújtjuk.
  2. A csokikrémhez a tejet a porcukorral és a kakaóval feltesszük főzni, sűrűsödni.
  3. A tojássárgáját a 1 kanál kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáteszünk egy kanál lisztet, majd hideg tejjel kicsit higítjuk, mint egy habarást.
  4. Hozzákeverjük a meleg, forrásban lévő krémbe és visszatesszük a tűzre. Beletesszük a csokoládédarabokat és a maradék cukrot, majd jó sűrűre főzzük, folyamatos kevergetés közben.
  5. A tűzről levéve hozzákeverjük a zacskó tejport,én már fehér csokis pudingport használok  Ha még mindig túl híg, akkor pudingport keverünk hozzá.
  6. A kinyújtott tésztát megkenjük a sűrű masszával, feltekerjük.
  7. Sütőpapíros tepsibe helyezzük .
  8. A tetejét és az oldalát kétszer megkenjük kis szünettel tojássárgájával.
  9. A tetejét megszurkáljuk hústűvel egész az aljáig , hogy ne repedezzen be.
  10. Én a tészták közzé is teszek sütőpapírt 
  11. Az előmelegített sütőben kisütjük, kb 25 percig. A sütő ajtaját ne nyitogassuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 57 790
elküldve: 13
receptkönyvben: 551
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

vvbaba

Mióta szakács: 2010.09.05.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokival töltött bejgli, bejgli csokival töltve

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

musicus2
musicus2 / musicus2 Mon, 2017-12-11 00:12

Kedves vvbaba!
Három év igazolt konyhai távollét után megint sütném a kedvenc csokis bejglinket - és nincs sehol! A fénykép csere nem baj, de a töltelékkel mi lett? Tejpor/Completta helyett mindenféle pudingpor.... sajnos nem mentettem el annak idején a receptet. Így most Hozzád fordulok, hátha otthon meg van még ez a csodás recepted? Sok recept van, ami "érdekes", "finom", "szép", de olyan, ami mindhárom, és hibátlan (mert tökéletesen vannak megadva a hozzávalók arányai), nagyon kevés. A Tied ilyen - megkaphatnánk újból?

musicus2
musicus2 / musicus2 Mon, 2017-12-11 13:23

Kedves Nosalty, köszönöm a javítást! Még egy kis korrekció: egy zacskó Completta (azaz 20 deka), vagy 20 deka tejpor az anyaghányad. Én zsírosat használtam, de éppolyan jó szárazból is. Ne ijedjünk meg, ha a keverék nagyon sűrű! Ha higítjuk, szétdurran a tészta - tapasztalat.

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Mon, 2017-12-11 10:15

Kedves musicus2!

Néhány évvel ezelőtt minden receptet átírunk az új alapanyag-adatbázisunk szerint, és ekkor történt a "baki", tejpor helyett pudingpor került a hozzávalók közé. Most korrigáltuk a hozzávalókat, ez az eredeti recept.
Köszönjük a figyelmeztetést, üdvözlettel:

Szalánczi Anna
Nosalty

musicus2
musicus2 / musicus2 Fri, 2014-12-26 01:40

Az idén is elkészítettem a receptet. A tölteléket úgy, ahogy leírtad, de "természetesen" a saját kirepeszthetetlen bejglitésztámmal. Ezúttal minden sikerült. Mivel jó minőségű étcsoki nem volt itthon, a hozzávalókhoz adtam az elején + 5 dkg kakaóport és 5 csepp vanília aromát, és a forralás után 5 dkg vajat is. Nem repedt fel, gyönyörű lett, és mindenkinek nagyon ízlett. Ennél csak akkor lett volna "igazibb", ha lett volna vaníliaesszenciám (vagy jó csokim). Állandó családi bejglitöltelékünk lesz.

vvbaba
vvbaba / vvbaba Sat, 2014-12-27 14:11

Szia musicus2 !

Örülök,hogy sikerült ,Én az idén még nem sütöttem ,most a túros csokidarabokkal lesz a feladat,remélem ez is sikert arat majd :)
Ha jó lesz jön fel ide a recept :D

musicus2
musicus2 / musicus2 Tue, 2014-02-04 11:56

Kisfiú (190cm) nevenapjára ismét nekirugaszkodtam a csokis csodának. Most jóelőre vettem tejport (sajnos csak soványat kaptam natúrban), és 80 gramm mikulást is félretettem. A recept szerint csináltam mindent. Amikor a krém összeállt a tejporral, kicsit sűrűnek találtam, és még kb. fél deci tejet tettem bele. A tésztát saját felrepeszthetetlen receptem szerint készítettem, de (sajnos!) többet pihentettem töltés előtt, 3 óra helyett egy teljes éjszakát. A három mákos rúd nem repedt fel (naná, hogy nem, a saját receptem szerinti töltelékekkel még sose repedt fel!), a 3 csokisból 2 viszont igen... Szerintem attól pukkantak meg szegénykék, hogy a krémet higitottam. Valószínű, hogy a krémnek nagyon sűrűnek kell lennie, úgy, ahogy a receptből adódik, szinte erőlködni kell, ha keveri az ember. Most, hogy már másodszor csináltam, javasolom, hogy ne rontsuk a tölteléket a vacak bevonómikulásokkal, inkább tegyünk bele több kakaót, és vaníliát vagy aromát, továbbá egy kis vajat. Ha ismét készíteni fogom, fel fogok hajtani natúr ZSÍROS tejport, azzal még jobb lesz. Egyébként tegnap lett kész, és már két rúdnak vége. Gratulálok a receptedhez, felveszem az állandó bejglirepertoárunkba.

vvbaba
vvbaba / vvbaba Wed, 2014-02-05 20:14

Szia musicus2!

Örülök,hogy ízre jó lett :) ,Sokszor én is változtatok a recepteken ,néha nem kéne ,de hátha jobb amit kitalálunk !
Sokszor én is változtatok az adagokon,van,hogy sokkal több csokit testek bele,krémesebb legyen !
További jó sütést főzést !

musicus2
musicus2 / musicus2 Wed, 2014-02-05 23:17

Ha a jövőben teszek bele csokit, akkor jó minőségű táblás keserű csokit fogok belerakni. Jó konyhatündérkedést neked is!

vvbaba
vvbaba / vvbaba Wed, 2014-01-01 17:12

Szia mucisus2!

Bocsánat,hogy így megkésve,de nem voltam gép közelben !
Nálunk a Completta 200 g kiszerelésben van !
Remélem nem késtem le ,sikerül megcsinálni !
Jó étvágyat hozzá ! Boldog új évet !

musicus2
musicus2 / musicus2 Thu, 2014-01-02 00:59

A család türelmetlensége miatt meg kellett csinálnom a bejglit tejpor vagy kompletta és csoki (!) nélkül... Keményítőt tettem bele, hogy sűrítsem, de a krém egy kicsit híg lett, most éjszaka hidegen van, holnap reggel beszámolok. BÚÉK!

musicus2
musicus2 / musicus2 Thu, 2014-01-02 13:19

Finom lett, még így is kiállja a próbát! Ha be tudom tartani a receptúrát, még jobb lesz (a csokis bejgli csoki nélkül azért csak nem lehet az igazi...). A híg krémtől majdnem az összes rúd felpukkant, pedig az én tésztámat kirepeszthetetlennek tartottam... Annyira izgat a dolog, hogy ha ez az adag elfogy, sütök még egyet, akkor már a megadott receptúra szerint. Be fogok számolni róla.

musicus2
musicus2 / musicus2 Thu, 2014-01-02 13:23

Ja még annyit, hogy csoki helyett több kakaót tettem bele, vaníliaaromát és vajat, úgy hogy az ízzel ebből a szempontból így sincs nagy baj, csak az állaggal a tejpor hiánya miatt.

musicus2
musicus2 / musicus2 Sun, 2013-12-29 22:35

Kedves vvbaba, mennyi az az egy zacskó tejpor, azért kérdezem, mert különféle csomagolások lehetnek külföldön és nálunk is most és a jövőben. Szeretettel: m2

vvbaba
vvbaba / vvbaba Fri, 2012-01-06 18:15

Szia Manocska 2010!

A tésztának a receptjét ,úgy kaptam ,Én mirelittet használtam ahogy azt meg is írtam ,Szerencsére most karácsonyra egy nagyon jó cukrász ismerösöm csínálta a tészta alapot a többit kellet csak nekem csinálnom a krémet és a sütést! Nekem is van ,hogy kiszakad,de a mirelitt még nem ,igaz azt csak szezonálisan lehet kapni sajnos! Igérem kiprobálom a tésztát!

manócska2010
manócska2010 Fri, 2012-01-06 16:01

Ma készítettem el és sajnos nem sikerült. A csokikrém tényleg nagyon finom lett, de a tésztája nem igazán. Nehezen állt össze, szerintem sok bele a 25 dkg margarin és a 2 dl tej is. Sok lisztet hozzá kellett tennem, hogy gyúrhatóvá/nyújthatóvá váljék. A sütésnél mindkét oldalt megrepedt és kifolyt belőle a töltelék. A süti íze inkább hasonlít a kakaós kalácshoz mint a bejglihez. Ne haragudj, de lehet, hogy az én hibámból nem sikerült ... :((((( Üdv Manó

Agi-ca
Agi-ca Wed, 2012-01-04 07:35

En is csak dicserni tudom ezt az isteni kremet! Tokeletes az allaga is es nagyon finom is! Koszi, hogy megosztottad velunk a receptet.

Dandera
Dandera Mon, 2011-12-12 00:56

én sima kelt kalácsba csináltam meg ezt a krémet ma !!! isteni !!! köszi a receptet :)

kicsiancsi
kicsiancsi Sun, 2011-11-27 16:56

Ez kb. hány szelet süti lesz? Kóstolónak vinném, így félek, hogy kevés lesz...

vvbaba
vvbaba / vvbaba Wed, 2011-08-31 13:51

 Szia Alice!

Elnézés csak most vettem észre a kérdésedet. Általában amilyet pont kapok a pudingnál ,nincs márkához kötve ,csokis legyen és kész ,de lehet kisérletezni ,a keményítőt nem próbáltam még .
Puding por mindig van itthon így kéznél van .
Még egyszer elnézést ,hogy ilyen későn !

palice
palice / palice Wed, 2011-04-20 22:46

Szia VVBABA!
emlitettel valami pudingport :) milyet es mennyit tettel ( tennel ) bele? esetleg lehet kemenyitot is hasznalni pudingpor helyett ? koszi szepen a valaszt!Alice.

vvbaba
vvbaba / vvbaba Wed, 2011-08-31 13:52

 Szia Alice!

Elnézés csak most vettem észre a kérdésedet. Általában amilyet pont kapok a pudingnál ,nincs márkához kötve ,csokis legyen és kész ,de lehet kisérletezni ,a keményítőt nem próbáltam még .
Puding por mindig van itthon így kéznél van .
Még egyszer elnézést ,hogy ilyen későn !

om.
om. Tue, 2011-01-25 22:30

Szia! A csoki krémbe kb. mennyi az a tetszés szerinti csoki?Köszi

vvbaba
vvbaba / vvbaba Wed, 2011-01-26 10:08

Szia!

Mi 2 db nagyobb mikulást tettünk belé abból az egyik étcsokoládé volt.

sk0067
sk0067 Thu, 2011-01-20 22:45

Szia szoval a kompletta is jo tejpor hejett,mert nemigazán lehet kapni már?köszi

ancika25
ancika25 Thu, 2011-01-13 19:46

Nem bírtam holnapig :) Most lett kész. Nagyon finom!!! Köszönöm a receptet :) Nyamíííííííííííííííííííííííí :o)

lumika
lumika Thu, 2011-01-13 18:37

Már mindenhol kerestem egy értelmes csokis bejgli receptet, amiben van rendesen egy jó adag töltelék, nem csak mutatóba egy csokicsík. Megtaláltam! :-)
Amint megjavul a sütőm, el is készítem! Örök hála a receptért. :-D

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-01-13 15:50

Ááá! A Completta bárhol kapható! Köszi a választ! :-))

ancika25
ancika25 Thu, 2011-01-13 13:53

Sziasztok ! Kb mennyi tejpor szükséges? Mert Nálunk csak nagy dobozosat lehet kapni :( De máááárt nagyon váááárom ,hogy süthessem mert így finom csokival a bejgli nyammmm nyammmm :))

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-01-13 10:38

Hol lehet kapni tejport? Vagy lehet valamivel helyettesíteni?

vvbaba
vvbaba / vvbaba Thu, 2011-01-13 15:23

Complettát használtam és tetszés szerínti mennyíségek kb 3 pupozott evőkanálnyít.

ancika25
ancika25 Thu, 2011-01-13 15:45

Köszönöm szépen :) Holnap reggel sütöm. További szép napot mindenkinek!

vvbaba
vvbaba / vvbaba Thu, 2011-01-13 10:05

Sziasztók!

Remélem nálatok is olyan síkerélmény lesz mint nálunk volt ,legközelebb 3 x mennyíséget kért a családom!!
A lábos kinyalássáért is verseny folyt!

Viki vvbaba

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-01-13 09:26

Kedves wbaba! Készítettem már beiglit mákosat, diósat, gesztenyéset, sőt mákos-meggyeset is,diós-aszalt sárgabarackosat,de a tied, az hatalmas történet:-)))) Ezt muszáj lesz elkészíteni,mert a csokit csokival,....csak finom lehet:-))))Elmentve!!Barátnőmnek elküldve!Szép napot!Éva-Anyóca

kicsimamut
kicsimamut Thu, 2011-01-13 09:12

Szia Wbaba!

Ez valami eszméletlen jóóó:-).
Én imádom a beiglit,és szerintem ez meg csak méééég jobb.
Köszi receptet,ma megsütöm,és szerintem a kislányom is imádni fogja,aki amúgy a beiglit nem szereti,mint te:-):-)

1684
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
tojás 2 db
cukor 5 dkg
1 csipet
friss élesztő 2 dkg
tej 2 dl
cukor 1 csipet
tej 3 dl
finomliszt 0.5 evőkanál
tojássárgája 1 db
cukor 1 ek
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
csokoládé 10 dkg
tejpor 20 dkg