r
Nosalty Logó

Diós-mákos bejglitorta

Csiki Piroska
Diós-mákos bejglitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

537
Kalória
11g
Fehérje
48.3g
Szénhidrátok
34.6g
Zsír
21.9g
Víz
73.8g
Koleszterin
5.5g
Rost
15.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    415.3 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8709.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    3697 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1128 mg
  • Foszfor
    3222 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    262.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 6424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, rászórunk egy kevés lisztet és cukrot. A lisztet egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, közepébe ütjük a tojást, a porcukorral és a tejföllel elkavarjuk, a lisztre szórunk egy csipet sót, majd a felfutott élesztőt a tojásos masszára öntjük, és lassan beledolgozzuk a lisztbe. A tésztát meggyúrjuk, ha lágy, adunk hozzá egy kevés lisztet, majd lisztes kézzel három egyforma gombócot formálunk, és hideg helyen 5-6 órát pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A darált diót és külön a darált mákot leforrázzuk a cukros tejjel, belekavarjuk a többi hozzávalót, és hagyjuk kihűlni.
  3. A pihentetés leteltével három köralakot nyújtunk a tésztából, és lerakjuk a tortasütőbe dió- és máktöltelékkel rétegezve. Tojássárgával megkenjük, fél órát langyos helyen kelesztjük, majd sütőpapírral bélelt kerek formában megsütjük (28 cm).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28

Derelyevágóval szépen körbe lehet vágni a lapokat, a maradék tésztából díszíthetjük a torta tetejét.

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...