r
Nosalty Logó

Diós-mákos bejglitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós-mákos bejglitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    415.3 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8709.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    3697 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1128 mg
  • Foszfor
    3222 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 6424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, rászórunk egy kevés lisztet és cukrot. A lisztet egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, közepébe ütjük a tojást, a porcukorral és a tejföllel elkavarjuk, a lisztre szórunk egy csipet sót, majd a felfutott élesztőt a tojásos masszára öntjük, és lassan beledolgozzuk a lisztbe. A tésztát meggyúrjuk, ha lágy, adunk hozzá egy kevés lisztet, majd lisztes kézzel három egyforma gombócot formálunk, és hideg helyen 5-6 órát pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A darált diót és külön a darált mákot leforrázzuk a cukros tejjel, belekavarjuk a többi hozzávalót, és hagyjuk kihűlni.
  3. A pihentetés leteltével három köralakot nyújtunk a tésztából, és lerakjuk a tortasütőbe dió- és máktöltelékkel rétegezve. Tojássárgával megkenjük, fél órát langyos helyen kelesztjük, majd sütőpapírral bélelt kerek formában megsütjük (28 cm).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6299
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos bejglitorta
Csiki Piroska 230 recept

Derelyevágóval szépen körbe lehet vágni a lapokat, a maradék tésztából díszíthetjük a torta tetejét.

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?