Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-aszalt gyümölcsös püspökkenyér

Csokis-aszalt gyümölcsös püspökkenyér
Csokis-aszalt gyümölcsös püspökkenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamisítatlan karácsonyi süti, szupergyorsan és pofonegyszerűen.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  2. A magvakat, aszalt gyümölcsöket és csokoládét apró darabokra vágjuk, és óvatosan belekeverjük a tojáshabba, majd az olvasztott vajjal és a liszttel folytatjuk.
  3. A vajjal kikent és belisztezett őzgerincformába öntjük a masszát, és 170 fokon kb. fél óráig sütjük.
  4. Közben vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét egy evőkanál olajjal, majd lelocsoljuk vele a kihűlt kenyeret.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 240
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

püspökkenyér, őzgerinc süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2018-11-28 11:17

Kedves csaszi57!

Igen, jól látod, ehhez a recepthez csak a tojásfehérjéket használjuk fel.
Üdvözlettel:

Nosalty

745
tojásfehérje 6 db
cukor 5 ek
dió 25 g
kesudió 25 g
aszalt szilva 50 g
aszalt áfonya 50 g
étcsokoládé 50 g
vaj 50 g
rétesliszt 5 ek
étcsokoládé 200 g
napraforgó olaj 1 ek