Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikulás-napi banánkenyér

Mikulás-napi banánkenyér
Mikulás-napi banánkenyér
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Mikulás meglepett egy kisebb püspökkenyér sütőformával. Ennek örömére kreáltam ezt a könnyed banánkenyeret. Utólag rájöttem, 2-szeres mennyiség is nyugodtan mehetett volna bele. Na majd legközelebb..

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet csipet sóval, fahéjjal, szódabikarbónával, sütőporral elkeverjük. A sütőt bemelegítjük 175 fokra.
  2. A banánokat pépesítjük, hozzáreszeljük az almát pici lyukú reszelővel. Hozzáadjuk a kókuszolajat és a napraforgó olajat.
  3. A datolyát és a csokit apróra vágjuk, pici liszttel megszórjuk. A diót is feldaraboljuk rusztikus méretűre.
  4. 1 tojást felverünk a xilittel és a vaníliás cukorral.
  5. Minden hozzávalót összekeverünk, és a kizsírozott, kilisztezett formába öntjük. 175 fokon 45-50 percig sütjük.
  6. Amikor langyosra hűlt, tetejét felolvasztott mogyorókrémmel díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kakaóscsiga

Mióta szakács: 2016.10.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

püspökkenyér, diós datolyás banánkenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

356
zabpehelyliszt 1 bögre
tojás 1 db
sütőpor 2 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
banán 2 közepes db
alma 1 közepes db
dió 1 marék
datolya 5 db
vaníliás cukor 1 csomag
kókuszolaj 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
xilit 2 ek
fahéj 1 teáskanál
étcsokoládé 3 dkg
nutella 1 ek