Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-áfonyás torta

Csokis-áfonyás torta
Csokis-áfonyás torta
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felturbóztam anyukám lúdlábját :)

hozzávalók / 12 adag

piskóta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. A 3 L-es tojást habosra keverjük. Tényleg legyen jó habos! Hozzáadjuk az írót, az olajat és a kávét, valamint a vanília kivonatot. Furcsa állaga lesz. Aggodalomra semmi ok.
  2. Mehet bele az összes szárazanyag (cukor, liszt, kakaópor, só, szódabikarbóna, aprított csoki). Híg lesz a végeredmény, ami jó! 3-4 22 cm-es tortaformába adagoljuk, attól függően, hogy milyen vastagra szeretnénk. És légkeverve 170 fokon 30 percig sütjük a piskótát.
  3. Mialatt sülnek a piskóták, 3 tojást különválasztunk. A fehérjét hűtőbe tesszük, amíg összeáll a krém. A tejet feltesszük forrni a cukrokkal. Felverjük a tojásfehérjét, kemény habbá. A tojássárgákhoz hozzáadjuk az 1 dl vizet és a réteslisztet, és folyamatos kevergetés közben a tejhez adagoljuk. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a fehérjét, és óvatosan beleforgatjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. És ha már kész van minden és kihűlt, belekeverjük a 25 dkg vajat és 2 ek. kakaóport. És hűtőbe tesszük!
  4. Az áfonya egy részét, 10-15 dekát egy lábasban kis cukorral és citromlével felfőzzük. Hívjuk dzsemnek :). Minden egyes piskótarétegre kenünk, miután egyenesre vágtuk. Piskóta, dzsem, majd csokikrém és a tetejére friss áfonya. És így folytatjuk, amíg el nem fogynak a piskóták. Tehát: piskóta, dzsem, csokikrém, áfonya, piskóta, dzsem, csokikrém, áfonya... :) Hűtőben várja, hogy tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 935
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SRka

Mióta szakács: 2017.06.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokitorta nakedcake

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

604
tojás 3 db
író 1.7 dl
napraforgó olaj 1.6 dl
feketekávé 170 ml
finomliszt 26 dkg
cukor 23 dkg
cukrozatlan kakaópor 50 g
0.25 kávéskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
étcsokoládé 10 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
tej 10 dl
tojás 3 db
víz 1 dl
cukor 4 csapott ek
rétesliszt 6 csapott ek
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 25 dkg
áfonya 30 dkg
citromlé 1 ek
cukor 1 ek