Rokokótorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
jeles.lilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tortalap
-
23g tojás29 kcal
-
2g stevia0 kcal
-
2 kcal
-
10g finomliszt35 kcal
Csokoládés vajkrém
Párizsikrém
-
17g vaj120 kcal
-
4g stevia0 kcal
-
17 kcal
-
12g főzőtejszín15 kcal
Összesen
316
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tortalap
-
275g tojás346 kcal
-
25g stevia0 kcal
-
23 kcal
-
115g finomliszt419 kcal
Csokoládés vajkrém
-
200g víz0 kcal
-
50g stevia0 kcal
-
191 kcal
-
130g tejmentes margarin932 kcal
-
46 kcal
Párizsikrém
-
200g vaj1434 kcal
-
50g stevia0 kcal
-
205 kcal
-
140g főzőtejszín183 kcal
Összesen
3779
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tortalap
-
20.3g tojás26 kcal
-
1.8g stevia0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
Csokoládés vajkrém
-
14.8g víz0 kcal
-
3.7g stevia0 kcal
-
3.7g csokoládés pudingpor14 kcal
-
9.6g tejmentes margarin69 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Párizsikrém
-
14.8g vaj106 kcal
-
3.7g stevia0 kcal
-
6.6g cukrozatlan kakaópor15 kcal
-
10.3g főzőtejszín14 kcal
Összesen
280
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
316
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 323.8 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3549.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 679 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 572.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2956 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 201 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 817 mg
-
Retinol - A vitamin: 2861 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1140 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1284 micro
Összesen
3779
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Tortalap
-
5 db tojás
-
25 g stevia
-
10 g cukrozatlan kakaópor
-
115 g finomliszt
Csokoládés vajkrém
-
2 dl víz
-
5 dkg stevia
-
50 g csokoládés pudingpor
-
13 dkg tejmentes margarin
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
Párizsikrém
-
20 dkg vaj
-
5 dkg stevia
-
9 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1.4 dl főzőtejszín
Elkészítés
Tortalap
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk az eritrit-stevia keverék 1/3-át, és habosra keverjük vele.
- A fehérjéket elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a maradék eritrit-stevia keverék felét, majd a vége felé a maradék eritrit-stevia keveréket.
- Egy fakanálnyi tojásfehérjehabbal fellazítjuk a sárgákat, és óvatosan elkeverjük benne a maradék fehérjehabot és az átszitált kakaóporos lisztet.
- 12 szeletes tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Csokoládés vajkrém
- A csokis vajkrémhez a pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük, a többi vizet a eritrit-stevia keverékkel feltesszük forrni.
- A pudingporos keverékkel besűrűsítjük, és forrásig keverjük.
- Ha kihűlt, géppel csomómentesítjük, a laktózmentes margarin hozzáadásával kihabosítjuk, és a kakaóporral ízesítjük.
Párizsikrém
- A másik krémhez a laktózmentes tejszínt az eritrit-stevia keverékkel és a laktózmentes vaj ¼-ed részével feltesszük főni.
- Hozzáadjuk az átszitált kakaóport, és forrásig tovább főzzük. Ha kihűlt, géppel csomómentesítjük, és a maradék laktózmentes vajjal kihabosítjuk.
- A rokokókrém ennek a két krémnek az 50-50 %-os keveréke.
- A kihűlt piskótakarikát 2 vagy 3 részre vágjuk, betöltjük a krémmel. A szélét és a tetejét is körbekenjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 3045
- Feltöltés dátuma: 2019. december 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
jeles.lilla
15 recept
A torta készítésénél eritrit-stevia keveréket használtam, ami a kristálycukor édességének a négyszerese! Ezt belekalkuláltam a mennyiség megadásánál.