Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés keksztorta tothkata konyhájából

Csokoládés keksztorta tothkata konyhájából
Csokoládés keksztorta tothkata konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer ettem vendégségben egy nagyon finom, csokoládés keksztortát, és azóta nagyon bennem maradt az élmény. Ezért gondoltam egyet, és összeállítottam a saját elképzeléseim alapján ezt a tortát. Itthon nagy sikert aratott, remélem, nektek is ízleni fog!

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Csokoládés krém

Habtejszínes krém

ajánlat

Első receptem, amit feltöltöttem, remélem érthető minden, és mindenkinek ízleni fog! Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére.
  2. A sárgáját habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A lisztet, kekszmorzsát és a sütőport összekeverjük.
  5. Felváltva adagolva a cukros-tojássárgás masszához adjuk a lisztes keveréket és a tojások habját, és óvatosan eldolgozzuk.
  6. Az egész háztartási kekszeket (én klopfolóval) összetörjük kis darabkákra. Tetszés szerint lehet bele többet is rakni, mint én, vagy kevesebbet.
  7. 25 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és a fele tésztát beleöntjük. Én ezt a lapot is megszórtam egy kevés keksz darabkával. 180 C°-on megsütjük.
  8. A másik fél tésztába belekeverjük a kakaót, kekszdarabkákat és a fél deciliter tejet. Majd ezt is megsütjük, ha a másik készen van.

Csokoládés krém

  1. Simára keverjük a tojást, a cukrot és a vizet egy lábasban, majd beletördeljük az étcsokoládét.
  2. Gőz fölött, folyamatos keverés mellett sűrűre és egyneműre főzzük.
  3. Kihűlésig tovább kevergetjük.
  4. A vajat habosra keverjük, és alaposan összedolgozzuk a csokoládés masszával.

Habtejszínes krém

  1. A habtejszínt felhabosítjuk keményre, majd belekeverjük a nutellát. Ügyelve arra, hogy a nutella az aljára fog lemenni, ezért alaposan összedolgozzuk.
  2. Most, hogy már minden kész, összeállítjuk a tortát. A kakaós tésztát tesszük alulra, megkenjük a tetejét a csokoládés krémmel tetszés szerint, de maradjon majd még az oldalára és a másik lap tetejére is. Ha megkentük, teszünk egy réteg habtejszínes krémet, majd ráhelyezzük a másik lapot. Azt a lapot is megkenjük a csokoládés krémmel úgy, hogy az oldalát is bevonjuk vele.
  3. A tetejére rakjuk a maradék habtejszínes krémet, jól eloszlatjuk a tetején. Villával húzkodunk a csokoládés krémből tetszés szerint csíkokat, majd megszórjuk a tetejét is kekszdarabkákkal. Tehát: kakaós lap-csokis krém-habtejszínes krém-másik lap-csokis krém (oldalára is)-habtejszínes krém-csokis krém mintának- kekszdarabka díszítésnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 419
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

tothkata22

Mióta szakács: 2015.01.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládés keksztorta, habtejszínes-csokikrémes keksztorta, nutellás-tejszínes keksztorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

426
tojás 6 db
cukor 6 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 3 púpozott ek
kekszmorzsa 3 ek
sütőpor 1 késhegynyi
háztartási keksz 6 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 0.5 dl
tojás 1 db
víz 4 ek
cukor 10 dkg
étcsokoládé 14 dkg
vaj 20 dkg
habtejszín 250 ml
nutella 2 ek