r
Nosalty Logó

Csokimousse torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Csokimousse torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 4324 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 362 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.3 g

Zsír

  • Összesen
    297.4 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3984.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 4324 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 395 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tortalaphoz törjük össze a zabkekszet, majd keverjük hozzá a megolvasztott vajat, és nyomkodjuk az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek, csatos tortaforma aljába. Előmelegített sütőben 12 percig sütve készítsük el belőle a torta alját. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.
  2. Kockázzuk fel a csokoládét, és tegyük egy magas, hőálló tálba.
  3. Áztassuk be a zselatinlapokat 5 percre.
  4. Melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük csomómentesre.
  5. Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat, tegyük a meleg tejbe, és keverjük, amíg elolvad.
  6. Öntsük a tejes keveréket a felkockázott csokoládéra. Botmixerrel turmixoljuk sima krémmé.
  7. Adjuk hozzá a hideg tejszínt, és keverjük el egyenletesen.
  8. Tegyük a csokis masszát legalább 3 órára hűtőbe.
  9. A behűtött keveréket robotgéppel verjük habbá.
  10. Lapátoljuk a csokihabot a zabkeksz-tortalapra a tortaformába. Hagyjuk az egészet egy éjszaka hűtőben állni, míg az ízei összeérnek.
  11. Díszítsük csokiforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 67722
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokimousse torta 2.
Glowaholic 14 recept

Egy elrontott, túl keményre vert csokimousse sztorija, happy end-del :-)

Hozzászólások (10)

Aurore

Glowaholic,ez remekül néz ki,gratulálok! Máris a receptkönyvemben van,és a hétvégén meg is csinálom,csokiimádó családom örömére!!!!!

Dacota

Óhó! Már a látványba is beleszerettem :) Sok ilyen happy endet kívánok! Szép napot! Nóra

Törölt felhasználó

Ez gyönyör?! : ) Lenne egy kérdésem: még soha semmit nem csináltam lap zselatinnal. Eddig fogalmam sem volt, mit kell velük kezdeni, pedig sokat sütök. : ) Megfelel? lenne helyett sima zselatin vagy esetleg zselatin fix? Ha igen, akkor ezekb?l mennyi? Köszönöm! Judit

Glowaholic

Szia Judit! A zselatinlap csomagolásán megnéztem, egy 6 lapos csomag 10 g, de nem tudom, porból ugyanennyivel m?ködik-e. Egyébként tényleg nagyon könny? a lappal dolgozni, beáztatáshoz kiteríted egy tálcára, és kb. egy ujjnyi vízzel felöntöd, aztán 5 perc múlva kinyomkodod, és szépen feloldódik majd a masszában. Sok sikert :-)

Törölt felhasználó

Zselatin nélkül is m?ködik? Undorodom t?le. Mármint abból,amib?l van,mindig lepiszkálom mindenhonnan..:D Köszi.

Törölt felhasználó

Kedves Kremyy véletlenül láttam meg a kérdésedet. Mi sem fogyasztunk átlagos (állati eredet?) zselatint, de szerencsére nemrég rátaláltam növényi eredet?re is bel?le (hogy ez most akkor zselatin vagy nem, ne firtassuk, elnevezés kérdése, mindenesetre pótolható vele az eredeti). Én nagyon megörültem neki, mert rengeteg ételt elkészíthetek mostmár ennek a segítségével, amiket korábban kerültem. Herbária vagy Bioboltokban kérdezz utána ha érdekel. Üdv: Elif

Törölt felhasználó

  Nagyon szépen köszönöm a válaszod,sokat segítettél vele,nem tudtam,hogy létezik ilyen,utána fogok nézni.

Törölt felhasználó

Kedves! Miért van az,hogy a tortát megcsináltam,és a csokis masszát betettem a h?t?be 3órára kivettem,robotgépeztem,és egy könny? krém lett,nem pedig hab!visszatettem a h?t?be és még keményebb lett:S...ennek ugye könny? csokihabnak kell lennie ,kb mint a rigó jancsi tortának.várom válaszodat! köszönettel Dávid Buék

Glowaholic

Kedves Dávid! Ahogy a sztoriban is írtam, mousse-nak csapnivaló volt, mert túlvertem a habot ;) Viszont így állt meg tortának. A zselatin picit persze fog az állagán, de ett?l még szerintem könny? és leveg?s marad. Illetve vannak árnyalatok, attól függ, mennyire vered szilárdra. A rigó jancsi krémje jó ötlet, próbáld ki vele nyugodtan. BUÉK! Anett

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett.Mindenkinek ajánlom. A család kedvence lett és a barátok többsége is elkérte már.

Csukamama

Ez ?rület!! Egymás után két hétvégén is megcsináltam a Férjemnek és a fiamnak a szülinapjára. Igaz elég lapos maradt és nem lett olyan habos, de ett?l függetlenül nagyon finom volt. Örülök, hogy rátaláltam.

Csukamama

Ez ?rület!! Egymás után két hétvégén is megcsináltam a Férjemnek és a fiamnak a szülinapjára. Igaz elég lapos maradt és nem lett olyan habos, de ett?l függetlenül nagyon finom volt. Örülök, hogy rátaláltam.

Törölt felhasználó

Én még nem is hallottam a zselatin lapról... Hol lehet ilyet venni? Ugyanott kell keresni, mint ahol a por van?

Törölt felhasználó

A krém isteni finom,de nekem az alja nem nagyon jött össze. Mit ronthattam el? Szétmorzsolódott, alig maradt egybe. Így is visz mindent a krém,de szebb lenne ha egybe maradt volna. Köszönöm a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek