Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokimousse torta 2.

Csokimousse torta 2.
Csokimousse torta 2.
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy elrontott, túl keményre vert csokimousse sztorija, happy end-del :-)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortalaphoz törjük össze a zabkekszet, majd keverjük hozzá a megolvasztott vajat, és nyomkodjuk az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek, csatos tortaforma aljába. Előmelegített sütőben 12 percig sütve készítsük el belőle a torta alját. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.
  2. Kockázzuk fel a csokoládét, és tegyük egy magas, hőálló tálba.
  3. Áztassuk be a zselatinlapokat 5 percre.
  4. Melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük csomómentesre.
  5. Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat, tegyük a meleg tejbe, és keverjük, amíg elolvad.
  6. Öntsük a tejes keveréket a felkockázott csokoládéra. Botmixerrel turmixoljuk sima krémmé.
  7. Adjuk hozzá a hideg tejszínt, és keverjük el egyenletesen.
  8. Tegyük a csokis masszát legalább 3 órára hűtőbe.
  9. A behűtött keveréket robotgéppel verjük habbá.
  10. Lapátoljuk a csokihabot a zabkeksz-tortalapra a tortaformába. Hagyjuk az egészet egy éjszaka hűtőben állni, míg az ízei összeérnek.
  11. Díszítsük csokiforgáccsal.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 62 443
elküldve: 39
receptkönyvben: 1 213
elkészítve: 25/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Glowaholic

Mióta szakács: 2010.03.04.
14 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládémousse torta, habos csokoládétorta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Sat, 2011-10-01 10:29

A krém isteni finom,de nekem az alja nem nagyon jött össze. Mit ronthattam el? Szétmorzsolódott, alig maradt egybe. Így is visz mindent a krém,de szebb lenne ha egybe maradt volna. Köszönöm a receptet.

Prixi
B Prixi / Prixi Sat, 2011-09-03 19:37

Én még nem is hallottam a zselatin lapról... Hol lehet ilyet venni? Ugyanott kell keresni, mint ahol a por van?

Csukamama
Csukamama / Csukamama Wed, 2011-03-02 23:03

Ez őrület!! Egymás után két hétvégén is megcsináltam a Férjemnek és a fiamnak a szülinapjára. Igaz elég lapos maradt és nem lett olyan habos, de ettől függetlenül nagyon finom volt. Örülök, hogy rátaláltam.

Csukamama
Csukamama / Csukamama Wed, 2011-03-02 23:02

Ez őrület!! Egymás után két hétvégén is megcsináltam a Férjemnek és a fiamnak a szülinapjára. Igaz elég lapos maradt és nem lett olyan habos, de ettől függetlenül nagyon finom volt. Örülök, hogy rátaláltam.

kivancsisag
kivancsisag Sat, 2011-02-26 16:05

Nagyon finom lett.Mindenkinek ajánlom. A család kedvence lett és a barátok többsége is elkérte már.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-30 23:44

Kedves!
Miért van az,hogy a tortát megcsináltam,és a csokis masszát betettem a hűtőbe 3órára kivettem,robotgépeztem,és egy könnyű krém lett,nem pedig hab!visszatettem a hűtőbe és még keményebb lett:S...ennek ugye könnyű csokihabnak kell lennie ,kb mint a rigó jancsi tortának.várom válaszodat!

köszönettel
Dávid

Buék

Glowaholic
Glowaholic / Glowaholic Thu, 2010-12-30 23:55

Kedves Dávid!

Ahogy a sztoriban is írtam, mousse-nak csapnivaló volt, mert túlvertem a habot ;) Viszont így állt meg tortának.
A zselatin picit persze fog az állagán, de ettől még szerintem könnyű és levegős marad. Illetve vannak árnyalatok, attól függ, mennyire vered szilárdra.
A rigó jancsi krémje jó ötlet, próbáld ki vele nyugodtan.
BUÉK!
Anett

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-29 22:33

Zselatin nélkül is működik? Undorodom tőle. Mármint abból,amiből van,mindig lepiszkálom mindenhonnan..:D Köszi.

elif
Tekten Elif / elif Thu, 2010-12-30 23:56

Kedves Kremyy véletlenül láttam meg a kérdésedet. Mi sem fogyasztunk átlagos (állati eredetű) zselatint, de szerencsére nemrég rátaláltam növényi eredetűre is belőle (hogy ez most akkor zselatin vagy nem, ne firtassuk, elnevezés kérdése, mindenesetre pótolható vele az eredeti). Én nagyon megörültem neki, mert rengeteg ételt elkészíthetek mostmár ennek a segítségével, amiket korábban kerültem. Herbária vagy Bioboltokban kérdezz utána ha érdekel. Üdv: Elif

Kremy
Kremy / Kremy Fri, 2010-12-31 01:08

  Nagyon szépen köszönöm a válaszod,sokat segítettél vele,nem tudtam,hogy létezik ilyen,utána fogok nézni.

-Jaya-
-Jaya- Tue, 2010-09-28 15:28

Ez gyönyörű! : )
Lenne egy kérdésem: még soha semmit nem csináltam lap zselatinnal. Eddig fogalmam sem volt, mit kell velük kezdeni, pedig sokat sütök. : )
Megfelelő lenne helyett sima zselatin vagy esetleg zselatin fix? Ha igen, akkor ezekből mennyi?
Köszönöm!
Judit

Glowaholic
Glowaholic / Glowaholic Wed, 2010-09-29 00:03

Szia Judit!

A zselatinlap csomagolásán megnéztem, egy 6 lapos csomag 10 g, de nem tudom, porból ugyanennyivel működik-e. Egyébként tényleg nagyon könnyű a lappal dolgozni, beáztatáshoz kiteríted egy tálcára, és kb. egy ujjnyi vízzel felöntöd, aztán 5 perc múlva kinyomkodod, és szépen feloldódik majd a masszában. Sok sikert :-)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2010-09-28 13:16

Óhó!
Már a látványba is beleszerettem :) Sok ilyen happy endet kívánok!
Szép napot!
Nóra

Aurore
Aurore / Aurore Tue, 2010-09-28 13:02

Glowaholic,ez remekül néz ki,gratulálok!
Máris a receptkönyvemben van,és a hétvégén meg is csinálom,csokiimádó családom örömére!!!!!

359
tej 2 dl
habtejszín 2 dl
lapzselatin 6 db
étcsokoládé 300 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek
zabkeksz 250 g
vaj 100 g