r
Nosalty Logó

Csokikrémes-őszibarackos torta

Boszi
Csokikrémes-őszibarackos torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

965
Kalória
12.7g
Fehérje
117.6g
Szénhidrát
50.6g
Zsír
49.7g
Víz
244.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
73.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 965 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    705.3 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    298.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1895 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1095 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 5785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt bemelegítjük.
  2. Tészta: egy keverőtálba tesszük a szétválasztott tojásfehérjét, sót és a citromlét, majd elkezdjük a rrobotgéppel felverni. Ha már kezd keményedni, kanalanként beletesszük a cukrokat, a kakaót, az olajat és a tejet. Addig verjük, amíg a cukor serceg.
  3. A tojássárgákat egyenként a masszába keverjük, majd a sütőporos lisztet is lassan belekeverjük. A tortaformába öntjük, és szépen eligazítjuk, majd betesszük a sütőbe.
  4. Kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha nagyon barnul a teteje, tegyünk rá sütőpapírt. Ha megsült, kicsit még hagyjuk a formába, majd tegyük egy rácsra kihűlni.
  5. Krém: a pudingot a tojássárgával csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejet, és felfőzzük. Kihűtjük.
  6. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jó krémesre kikeverjük.
  7. A krémet elfelezzük, az egyik felébe beleszitáljuk a kakaót, hozzáadjuk a rumaromát, és jól kidolgozzuk.
  8. A krém másik felébe tesszük a narancsaromát. Kóstoljuk meg a krémeket, finomak-e!
  9. A kihűlt tésztát kettőbe vágjuk, és megkenjük a kakaós krémmel. Rárakjuk az őszibarackot, majd rákanalazzuk a világos krémet, szépen elkenjük.
  10. Rátesszük a másik tésztalapot, és kicsit lenyomkodjuk.
  11. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit a kakaóval és az olajjal, majd bevonjuk a csokimázzal a tortát.
  12. A hűtőbe tesszük. Díszítés igény szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Anyukám szülinapjára készült ez a torta. Könnyű neki sütni, mert minden édességet szeret. Itt láttam egy csokikrémes-meggyes süti receptet Pimkie-től, ez volt az ötletetadó recept. Köszönet érte. Az eredeti receptet átdolgoztam, nem is kicsit, de így is nagyon finom lett. Az eredeti recept szerint már megsütöttem ezt a sütit, gondoltam, hogy jó lesz! A tejszínes díszítésnél már tudtam, hogy ilyen fura betűket tudok nyomni azzal a kinyomóval, amit szereztem, így ez már jobban sikerült. Direkt próbáltam cifrázni!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...