Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Daim torta

Daim torta
Daim torta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már minden boltban megkapható a daim torta fagyasztott verziója, mégis megpróbálkoztam vele. Daim is kapható már drogériákban is, nem csak az IKEA-ban, vagy toffee crisppel is helyettesíthető (bár ezt még nem próbáltam). A tésztája nem tűnt a legkezelhetőbbnek, így egy főpróbát ajánlanék, ha valaki villantana. Sajnos a kép sem lett a legszebb, de majd legközelebb cserélem, mert biztosan nem utoljára sütöttem. Ha esetleg csak maradék tojásfehérje felhasználásával készülne, a krémet helyettesíthetjük sűrített tejjel és vajjal (mint a marlenkánál).

hozzávalók / 6 adag

tészta

krém

csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd összekeverjük a cukorral és a sütőporral (figyeljünk, hogy szépen egyenletesen elkeveredjen, különben sütéskor az egy helyben összegyűlt cukor megolvad, és szétfolyhat a kész tészta). Ha szépen elkeveredett, jöhet bele a durvára darált mogyoró-mandula keverék.
  2. Kivajazott vagy kókuszzsírozott sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk a tésztából 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt. Fontos, hogy aranybarna legyen, gázsütőben még megfordítva pár percet süssük, ha szükséges, hogy mindkét oldala megpiruljon. Óvatosan, sütőpapírral mozgassuk. Ha kész, kihűtjük.

krém

  1. A krém hozzávalóit a vaj kivételével összekeverjük, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük, kb. 5-10 perc.
  2. Ha szépen sűrűsödik, hozzáadjuk a vajat, és kihűtjük. Fontos, hogy mindenképp vajjal készüljön, és ne helyettesítsük margarinnal, mert nem lesz finom tejes íze. Ha nagyon nem akarna sűrűsödni, kis keményítővel segíthetjük, esetleg liszttel, ha nincs otthon keményítő.

csokimáz

  1. A csokit felolvasztjuk a tejszínnel, ha kész, hozzáadjuk a tört karamellás csokit is.

összeállítás

  1. Ha kihűltek a tészták, egy réteget megkenünk a krémmel, majd egy réteg tészta, és ismét krém. Ha már a csoki sem forró, de még folyik, beborítjuk a tortát, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a vaj alaposan megdermedjen a krémben, és ne folyjon szét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 1 657
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marjorie

Mióta szakács: 2014.02.01.
20 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Ikea daim sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

813
tojásfehérje 5 db
cukor 70 g
sütőpor 0.5 teáskanál
mandula 150 g
vaj 1 ek
tojássárgája 5 db
főzőtejszín 150 ml
cukor 70 g
vaj 150 g
főzőtejszín 20 ml
tejcsokoládé 150 g
csokoládé 150 g