r
Nosalty Logó

Daim torta

Marianne / Marjorie
Daim torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

  • 300 g tészta (sajnos nem lehet üresen hagyni ezt a lépést, de értelemszerűen az elkészült hozzávalók fognak kelleni)
959
Kalória
22.4g
Fehérje
85.9g
Szénhidrát
59.6g
Zsír
71.5g
Víz
252.3g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
40.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Összesen 959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Összesen 5750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

krém

csokimáz

összeállítás

Összesen 381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    357.7 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5670.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    922 mg
  • Foszfor
    2527 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    428.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1663 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    966 micro
  • Kolin:
    1075 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1628 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 5750 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 381 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd összekeverjük az eritrittel és a sütőporral (figyeljünk, hogy szépen egyenletesen elkeveredjen, mert szétfolyhat a kész tészta). Ha szépen elkeveredett, jöhet bele a durvára darált mogyorós-mandulás keverék.
  2. Kivajazott vagy kókuszzsírozott sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk a tésztából 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt. Fontos, hogy aranybarna legyen, gázsütőben még megfordítva pár percet süssük, ha szükséges, hogy mindkét oldala megpiruljon, de könnyen megéghet. Óvatosan, sütőpapírral mozgassuk. Ha kész, kihűtjük.

krém

  1. A krém hozzávalóit a vaj kivételével összekeverjük, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük, kb. 5-10 perc.
  2. Ha szépen sűrűsödik, hozzáadjuk a vajat, és kihűtjük. Fontos, hogy mindenképp vajjal készüljön, és ne helyettesítsük margarinnal, mert nem lesz finom tejes íze. Ha nagyon nem akarna sűrűsödni, kis keményítővel segíthetjük, esetleg liszttel, ha nincs otthon keményítő.

csokimáz

  1. A csokit felolvasztjuk a tejszínnel, ha kész, hozzáadjuk a tört karamellás csokit is.

összeállítás

  1. Ha kihűltek a tészták, egy réteget megkenünk a krémmel, majd egy réteg tészta, és ismét krém. Ha már a csoki sem forró, de még folyik, beborítjuk vele a tortát, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a vaj alaposan megdermedjen a krémben, és ne folyjon szét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x25

Ha csak maradék tojásfehérje felhasználásával készülne, a krémet helyettesíthetjük sűrített tejjel és vajjal, mint a marlenkánál. A tésztája kicsit nehezen kezelhető, de nagyon finom.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek