Őszibarackdzsem

Őszibarackdzsem

Leírás

A dzsem gyümölcsdarabokat is tartalmazó, viszonylag sűrű gyümölcskészítmény. Az őszibarackból készült dzsem – a gyümölcs magas víztartalma miatt – rövid főzési idő alatt nem sűrűsödik be, ezért szükséges hozzá valamilyen fixáló használata. Ahhoz, hogy könnyen széteső barackból „egész” gyümölcshús-darabok is maradjanak a dzsemben, érdemes keményebb, még nem tökéletesen érett gyümölcsöket is felhasználnunk a főzéshez. Az őszibarack jól variálható más gyümölcsökkel a befőzés során, pl. sárgabarackkal, ananásszal.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen

4 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.