r
Nosalty Logó

Csokihabos banános busztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokihabos banános busztorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

Összesen 1800 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

Összesen 21565 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

Összesen 329 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1800 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.2 g

Zsír

  • Összesen
    915.4 g
  • Telített zsírsav
    545 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    3097 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9359.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    1810 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    1439 mg
  • Foszfor
    3995 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3250.3 g
  • Cukor
    2738 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    1555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3188 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    660 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3121 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3268 micro
Összesen 21565 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 329 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. 2 db 6 tojásos piskótát készítünk:
  2. A cukrot és a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra keverjük, míg szép fényes, világos masszát kapunk.
  3. A keményítőt, lisztet, sütőport és kakaóport alaposan összekeverjük, és óvatosan, hogy ne törjön, a cukros masszához keverjük.
  4. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  5. Csokimousse készítése:
  6. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  7. A tejszínt habbá verjük, cukor egyáltalán nem szükséges, mivel a csoki elég édes.
  8. Közben a zselatinport hideg vízben feloldjuk, hagyjuk 5 percig megduzzadni, majd mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton meglangyosítjuk, teszünk bele a mascarponés csokikrémből 2-3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd az egészet a csokikrémhez keverjük.
  9. Torta formázása:
  10. A piskótákból buszt faragunk 3 alsó hosszabb réteg és 5 rövidebb réteg tésztával.
  11. A rétegeket megtöltjük csokihabbal és hosszában kettévágott banándarabokkal.
  12. Fondantalapozás:
  13. Ha kész a töltés, következik a vajkrémes alapozás, mivel a fondantot nem tehetjük közvetlenül rá a tejszínes krémre, mert az felodaná.
  14. A habport a tejet és a kókuszzsírt kézi habverővel elkeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, és legalabb 5 percig jó krémesre keverjük, majd vékonyan bevonjuk vele a tortánkat.
  15. Ha a vajkrém picit megszáradt, következhet is a fondantos bevonás és minden egyéb dekoráció.
  16. Ha nem kész, nyújtható fondantot használunk, hanem otthon készítjük el azt is, akkor a tortakészítést érdemes 1 nappal korábban ezzel kezdenünk.
  17. Fondant készítése otthon:
  18. A zselatint hideg vízzel elkeverjük, ha megduzzadt, mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon melegítjük csak annyira, hogy folyékony legyen, majd összekeverjük a sziruppal és glicerinnel, majd ezt az egész folyadékot hozzádjuk a 75o g porcukorhoz, és konyhai géppel simára keverjük.
  19. Amaradék 250g porcukrot nyújtódeszkára szórjuk, és kézzel folyamatosan gyúrjuk hozzá ehhez a masszához, addig amíg az összes porcukrot felvette, majd szép egynemű lesz.
  20. 24 óráig pihentessük légmentesen becsomagolva, kinyújtás előtt még egyszer alaposan gyúrjuk át, és színezzük, és készítsük el a dekorációs elemeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10654
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2. szülinapra készült torta.

Hozzávalók

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek