Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós puncstorta bagoly formában

Kakaós puncstorta bagoly formában
Kakaós puncstorta bagoly formában
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem unokaöccse kapta ballagására ezt a bölcs bagoly tortát.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Töltelékhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk.
  4. A masszát két részletben megsütjük. Két különböző méretű tálat (17 és 20 cm átmérőjű) körbevágunk a piskótákon. A tálakat kibéleljük alufóliával, és kirakjuk a piskóta maradékokkal.
  5. Majd beletesszük a tölteléket, és a tetejére a két kivágott karikát tesszük.
  6. Kicsit betesszük a hűtőbe, majd mindkét tálból kiborítjuk a tésztát, és barna marcipánnal bevonjuk. (Egy interneten talált kép alapján vágtam ki marcipánmasszából a bagoly különböző részeit, majd lefestettem ételfestékkel.)
  7. Száradás után vízzel felragasztjuk a megfelelő helyre.
  8. A babapiskótát, az étcsokit és a kakaót kimérjük, a többin ízlés szerint változtathatunk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

bölcs bagoly torta, marcipános bagoly torta, bagoly torta puncsos töltelékkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-07-31 00:15

Kedve Loeb, fantasztikus sütiket krealsz! A nagyon egyedi tortakhoz azonban mindig sok etkezesi szinezöt. Szeretnem megkerdezni, leven sütesben nem vagyok nagyon gyakorlott, hogy a szinezö nem artalmas-e hosszu tavon. Elöre is köszönöm az infot!

Üdvözlettel; Marti48

loeb
Tóth Bernadett / loeb Wed, 2013-07-31 12:49

Kedves marti48!
Valóban ezekhez a régebbi tortákhoz viszonylag sok színezéket használtam. :)
Most már ahogy elkezdtem egészségesen sütni, főzni, magam is elgondolkoztam, azon, hogy ez nem a legjobb megoldás. Így az újabb sütiket már igyekszem úgy készíteni, hogy ne kelljen bele semmiféle mesterséges színezék.

Köszönöm a dicséreted :)

Üdv: loeb

marti48
Marti48 / marti48 Wed, 2013-07-31 17:29

Kedves Loeb!

Köszönöm szepen a valaszodat es tovabbi jo cukraszkodast kivanok!
Üdv.: Marti:)

755
tojás 8 db
víz 8 evőkanál
xilit 16 ek
rétesliszt 16 evőkanál
babapiskóta 300 g
étcsokoládé 100 g
cukrozatlan kakaópor 70 g
vaníliás cukor 1 csomag
fehér csokoládé 20 g
sárgabaracklekvár 3 ek
tej 2 ek
rumaroma 6 csepp
marcipán 45 dkg
ételfesték 30 csepp