r
Nosalty Logó

Kincsesláda torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Molli31
Kincsesláda torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2655.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.5 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1736 micro
Összesen 4370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A vizes piskóta hozzávalóiból piskótát sütünk egy nagyobb tepsiben. A tojások sárgáját elkeverjük (elektromos habverővel),a cukorral és a vízzel, jó pár percig keverjük vele, mert az igazi recept szerint fél óra hosszat kellene kevergetni fakanállal...
  2. Beletesszük a sütőporral vegyített lisztet, azzal is keverjük, majd óvatosan elvegyítjük a tojások keményre vert habjával. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. Úgy süssük, hogy az első 10 percben nagyobb lángon, és még kb. 10 percig közepesen. Nem szabad kinyitni közben a sütő ajtaját, mert összeeshet a tészta, és közepes rácsmagasságba tegyük. Ha csokis piskótatésztát szeretnénk sütni, akkor ízlés szerint kakaóport is keverjünk a liszthez.
  3. Ha megsült a piskóta, elfelezzük középen. Az egyik lap lesz a kincsesláda alja, a másik pedig a teteje.
  4. Az alsó piskótalap közepére kis mélyedést készítünk, mintha egy láda belseje lenne, kikaparjuk.
  5. A csokikrémet elkészítjük a hozzávalókból. A puha vajat és a cukor felét habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, tovább keverjük, simára.
  6. A tejet, a tojássárgáját és a cukor másik felét jól összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzzük, majd langyosra hűtjük.
  7. Ezután hozzáadjuk a vajkrémhez, összedolgozzuk.
  8. Ha elkészült a csokikrémünk, megkenjük vele a kincsesláda alsó részét. Hagyjunk a másik fél piskótalapra is krémet, ami a láda teteje lesz.
  9. A láda alsó részébenkivájt mélyedésbe mindenféle színes cukrokat pakolhatunk, pl. gumicukrok, bonbonok, csokipénzek, fölfűzhetjük a cukrokat gyöngysor alakban cérnára is.... Ezek lesznek a láda "kincsei".
  10. A láda aljára két oldalt egy-egy karamellás csokit tegyünk, ez fogja megtartani a láda tetejéül szolgáló másik fél piskótalapot, amelyet szintén kikenünk csokikrémmel körben.Majd óvatosan ráemeljük a felső részt a láda alsó részére.
  11. Most már csak a láda tetejének a díszítése maradt hátra, amit mindenki saját ízlése szerint díszíthet.
  12. Én drazsékat és tortazseléből készített csatokat használtam a díszítéshez..
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5138
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Ajánló

Szülinapra készíthető torta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kincsesláda torta
Molli31 5 recept

Ezt a kincsesláda tortát a kisfiam 9. szülinapjára készítettem, igazi kalózos hangulatot teremtve vele a szülinapi partiján. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek