Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pinata torta

Pinata torta
Pinata torta
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húgom 18. születésnapjára szerettem volna valami igazán meglepő tortát készíteni. Mivel imádja a cukorkákat, ezért úgy döntöttem, készítek neki egy Pinata tortát. A pinatát gyerekzsúrokon szokták használni, ez egy kerek vagy négyszögletű papírból készült tárgy, amit a gyerekek addig ütnek egy bottal, amíg az szét nem esik, és ekkor rengeteg cukorka és csokoládé hullik ki a közepéből. Tehát készítettem két kuglóf tésztát (mert az elég erős szerkezetű, hogy megtartsa a ránehezedő súlyt), melyeknek kivájtam a közepét, és abba került a sok-sok édesség, majd a két kuglófot összeillesztettem, hogy gömb alakot kapjak. Mivel ez a torta 18. születésnapra készült, ezért vörösbort tettem a tésztájába, de ez helyettesíthető például narancslével. Illetve elkészíthető bármilyen kuglóf tészta recept szerint. A torta elkészülésének a folyamatáról youtube-on találtok videót.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük fel a vajjal és a cukorral, amíg krémes állagot nem kapunk. Tegyük félre.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd adjuk hozzá a vajas keveréket, a vörösbort és az étcsokoládét.
  4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd lassan, óvatosan keverjük hozzá a masszához.
  5. A tészta felét öntsük nem lyukas közepű kuglófformába, és helyezzük az előmelegített sütőbe fél órára. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőből kivéve hagyjuk hűlni, mielőtt kivesszük a formából.
  6. A tészta másik felével ismételjük meg a folyamatot.
  7. Ha mindkét torta fél teljesen kihűlt, vágjuk le a tetején esetlegesen kipúposodó részeket, hogy két lapos felületet kapjunk. Majd kanállal óvatosan vájjunk mélyedéseket a tortákba. Nem kell a mélyedésnek túl nagynak lennie, vigyázzunk, nehogy kilyukadjon oldalt a sütemény!

Krém

  1. A krémhez verjük kemény habbá a tejszínt a vanília aromával. Nem szükséges cukrot hozzáadni, hiszen a tortában található édességek önmagukban elég édessé fogják tenni a tortát.
  2. Mielőtt összeillesztenénk a két tortafelet, töltsük meg jó púposan az alsó tortafél mélyedését édességekkel. A krémből kenjünk egy keveset a torta alsó felét képező kuglóf tetejére körbe, hogy ezáltal rátapadhasson a torta felső fele. Majd illesszük össze őket, hogy egy gömbalakot kapjunk.
  3. Végül borítsuk be a tortánkat a krémmel, szórjuk meg színes tortadísszel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 872
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszoo

Mióta szakács: 2012.03.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kuglóf torta, üreges torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

808
cukor 40 dkg
tojás 8 db
vaj 40 dkg
finomliszt 60 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vörösbor 2.5 dl
étcsokoládé 20 dkg
vaníliaaroma 2 teáskanál
habtejszín 4 dl
cukor 1 ek