r
Nosalty Logó

Csoki kocka másként Gabimami konyhájából

Gabimami58
Csoki kocka másként Gabimami konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

574
Kalória
12.8g
Fehérje
83.6g
Szénhidrátok
21.2g
Zsír
43.3g
Víz
182.8g
Koleszterin
3.2g
Rost
50.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 5739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Habhoz

Csokimázhoz

Összesen 305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 574 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    211.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8091.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    1732 mg
  • Vas
    330 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    3172 mg
  • Nátrium
    1980 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    835.6 g
  • Cukor
    502 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    433.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    49 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    228 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1883 micro
Összesen 5739 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojások sárgáját cukorral fehéredésig habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, aromát, zsírt, ezzel is elkeverjük. Hideg tejben óvatosan elkeverjük a sütőport, majd félretesszük, majd a lisztet hozzáadjuk, és a sütőporos tejjel jól elkeverjük.
  2. Zsírozunk enyhén és lisztezünk egy tepsit, és egyenletesen elsimítjuk a piskóta masszánkat, erre rácsurgatjuk evőkanál segítségével a lekvárt.
  3. Majd előmelegített sütőben, egyszeri fordítással, 200 fokon tűpróbáig készre sütjük.
  4. Ha már nem ragad a tűre, kivesszük a sütőből, és tepsistől deszkára tesszük hűlni.
  5. Míg a tésztánk hűl, elkészítjük a tojáshabot is. Gázra felteszünk lábosban vizet forrni. Majd a tojások fehérjét cukorral csipet sóval, 1 evőkanál mandulaaromával, gőz fölött kemény habbá verjük, és a túrót óvatosan hozzákeverjük.
  6. Egyenletesen a tésztára simítjuk, és langyos sütőben szárítjuk 10 percet. DE NEM SÜTJÜK!
  7. Közben elkészítjük a csokimázat: A csokikat gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az instant kakaóport és az aromát, végül az 2 evőkanál étolajat, levesszük a gőzről, kissé hagyjuk hűlni, majd a tojáshabra egyenletesen elsimítjuk.
  8. Még mielőtt a csokimáz teljesen megdermedne, vizes késsel a tetejét kockára vágjuk. Amikor teljesen kihűlt, akkor szintén vizes késsel felszeleteljük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36

Eddig csak hagyományosként ismertük, én már 8 alkalommal készítettem, és jobban ízlett a családnak is.

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...