Extrán vaníliás felhő szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
2g méz6 kcal
A vaníliakrémhez
-
83g tej47 kcal
-
29 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
13g porcukor48 kcal
A habhoz
-
42g habtejszín122 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
562
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g méz76 kcal
A vaníliakrémhez
-
1000g tej560 kcal
-
343 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
A habhoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
21g porcukor81 kcal
Összesen
6730
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
9.5g finomliszt35 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1.9g margarin14 kcal
-
1g méz3 kcal
A vaníliakrémhez
-
38.1g tej21 kcal
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
7.6g margarin55 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
A habhoz
-
19g habtejszín56 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Összesen
257
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
562
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.4 g
Zsír
-
Összesen 404.4 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1566 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3929 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 1675 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 1080 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 662.2 g
-
Cukor 347 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 511.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3826 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 325 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 924 mg
-
Retinol - A vitamin: 3667 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 1878 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1197 micro
Összesen
6730
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
257
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
A vaníliakrémhez
-
1 l tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
20 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
A habhoz
-
500 ml habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
-
3 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- Ha kész, két egyenlő részre osztjuk, és mindkét részt egyenlő méretűre nyújtjuk, 20X35 centisre. Egy tepsi hátára sütőpapírt teszünk, és 3-4 perc alatt, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
- Ha kész, az egyiket 12 egyenlő négyzetre vágjuk.
A vaníliakrémhez
- A porcukrot keverjük habosra a puha margarinnal.
- A pudingport egy fazékba tesszük, öntünk hozzá egy kis tejet, és alaposan kikeverjük.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat, azzal is elkeverjük.
- Mehet mellé a liszt és a maradék tej, majd folyamatosan keverve főzzük sűrűre.
- Ha kész, várjuk meg, míg langyosra hűl, majd keverjük össze a porcukros margarinnal.
- Kenjük a sütemény aljára.
A habhoz
- A habtejszínt verjük fel. Ha már kemény, adjuk hozzá a porcukrot és a zselatinfixet.
- Simítsuk a vaníliakrém tetejére, majd fedjük be a felvágott tetővel.
- Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára. Tálalás előtt porcukrozzuk meg a tetejét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 7435
- Feltöltés dátuma: 2016. november 17.
Receptjellemzők
Vénusz
80 recept
Klasszikus cukrászdai íz, a ballagások és a családi bulik nagy kedvence!