Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes almás kocka

Krémes almás kocka
Krémes almás kocka
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Csábító házi sütemények című könyvből van, némi változtatással.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

Az almához

A krémhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásfehérjéket felverjük, verés közben hozzáadjuk a cukrot meg egy csipet sót, és tovább verjük, míg kemény lesz.
  2. A margarint folyósra olvasztjuk, de ne legyen forró. A felvert fehérjéhez adjuk a habosra kevert tojássárgákat, óvatosan összeforgatjuk vele, beleszitáljuk a lisztet, végül a margarint.
  3. Sütőpapíros tepsiben megsütjük, ha kész, rácsra tesszük hűlni.
  4. Az almákat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a cukorral, kevés fahéjjal addig főzzük, míg az összes levét elfővi. Ekkorra az alma péppé válik. Ha kihűlt, rákenjük a piskótára.
  5. A krémhez a 3 tojásfehérjét 5 dkg cukorral keményre felverjük. A két csomag pudingot 10 dkg cukorral  3 dl tej meg 2 dl víz keverékében sűrűre főzzük, és azon forrón hozzákeverjük a tojásfehérjét, óvatosan, hogy ne nagyon törjön.
  6. Ez kerül az almapép tetejére, egyenletesen simítsuk el rajta.
  7. A tejszínt keményre verjük, a krém tetejére kenjük. Díszítésképpen csipetnyi fahéjjal megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 547
elküldve: 11
receptkönyvben: 532
elkészítve: 13/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás krémes, habos almás krémes, habos krémes almával

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

thcildnom
thcildnom Fri, 2014-04-04 18:15

Nagyon nagyon nagyon finom!!!!!Beleszerettünk,imádjuk,köszönet a receptért.

Acimity
Acimity Sat, 2014-01-04 12:24

Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet! Valami isteni finom :)

Melinda225
Melinda225 Wed, 2013-04-10 20:00

Kedves Ági!

Ez a recept fantasztikus! Megsütöttem a kollégáimnak, és nem hitték el, hogy én csináltam. Azt hitték a cukrászatból hoztam!
Nagyon nagyon KÖSZÖNÖM!!!
Melcsi

Acimity
Acimity Sat, 2013-03-30 22:06

Zseniális.Osztatlan sikert arattam vele.Ezer hála és köszönet!:)

nyali-fali
nyali-fali Sun, 2013-03-24 20:10

én már tegnap megsütöttem. Nagyon guszta és finom lett, a szomszédnak vittem kóstolót, a férj vette át a kapuban, a feleség pedig kisidő múlva telefonált, hogy cukrászati remekművet küldtem, nagyon ízlett nekik. Egyetlen kérdésem lenne: a krémet is ki kell hűteni felkenés előtt? Én így tettem, de elég darabos lett és nehezen kenhető. Esetleg még langyosan is rákerülhet?

szeag
Sz. Ági / szeag Mon, 2013-03-25 16:10

Nem, nem! Egy percet se szabad várni a felkenéssel, ahogy forrón hozzákeverted a habot a pudinghoz, máris kend a sütire, és minél gyorsabban, mert ahogy hűl, úgy lesz egyre kevésbé idomítható, és úgy ahogy írod, darabos lesz. Lényeg,hogy az íze jó lett, majd legközelebb meg már sima is lesz. Üdv: Ági

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Wed, 2012-10-24 22:09

Kedves Ági!
Már régen elmentettem ezt a sütit, mert ránézésre láttam, hogy nagyon finom lehet. Vendégeket vártunk, és mivel volt a mélyhűtőben elkészített süteménybe való alma lefagyasztva, rögtön rá esett a választásom. Az ízhatás csodás volt. Alma, krém, hab, mindenki el volt ragadtatva. A kisfiamat úgy kellett leállítani, mert képes lett volna betegre enni magát. Köszönjük szépen!
Üdvözöllek: Éva

Tünde66
Tünde66 Mon, 2012-10-15 14:06

Kedves Sz.Ági!
Mikor elolvastam ezt a receptet, már akkor tetszett, de tegnap megcsináltam és nagyon finom lett.
Még a férjemnek is ízlett, és meg nem bírtam abbahagyni a kóstolgatását. Most a lányomnak is elküldöm a receptet, felcsigáztam az érdeklődését.
Azt hiszem nem sokáig fog tartani a sütiből, hamar el fog fogyni.

Köszönöm a receptet! Természetesen ez is a kedvencek között kötött ki.
Üdv.

szeag
Sz. Ági / szeag Mon, 2012-10-15 19:16

De jó, hogy siker lett!
Mindig úgy örülök, ha valaki visszajelez és jót ír. További kellemes sütizést!
Ági

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-05-18 14:16

Kedves Sz.Ági !
Elkészítettem a sütidet, nagyon tetszett mindenkinek és nagyon finom volt !
A leírása pedig fantasztikusan stimmelt. Gratulálok !
Szeretettel üdvözöllek: Anci

szeag
Sz. Ági / szeag Fri, 2012-05-18 16:15

Ennek csak örülni tudok. Ajánlom kipróbálásra a többi receptemet is.
Én is üdvözöllek: Ági

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-05-19 14:16

Kedves Ági !
A koktélodat is elmentettem, a meleg nyári napokban szerepel a tervemben a kipróbálása !
Szép hétvégét: Anci

czm
czm Tue, 2012-04-10 15:15

Tehát akkor 4 réteg: piskóta, alma, puding, tejszín

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-04-09 09:12

Kedves Sz Ági !
Nekem ez a süti nagyon tetszik, máris elmentettem !
Köszönöm.További szép ünnepet kívánok ! Anci

816
tojás 4 db
cukor 18 dkg
finomliszt 14 dkg
margarin 10 dkg
1 csipet
alma 1 kg
cukor 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
tojásfehérje 3 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 3 dl
cukor 15 dkg
növényi habtejszín 2.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 teáskanál