r
Nosalty Logó

Csőben sült keltekercs burgonyagombóccal

NS
Csőben sült keltekercs burgonyagombóccal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Keltekercs

Póréhagymás burgonyagombóc

1201
Kalória
51g
Fehérje
99.5g
Szénhidrát
62.9g
Zsír
375.9g
Víz
165.5g
Koleszterin
12.3g
Élelmi rost
20.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Keltekercs

Póréhagymás burgonyagombóc

Összesen 1201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Keltekercs

Póréhagymás burgonyagombóc

Összesen 3600 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Keltekercs

Póréhagymás burgonyagombóc

Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 1201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153 g

Zsír

  • Összesen
    188.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5326.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    2174 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    298.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4057 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2376 micro
Összesen 3600 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

Keltekercs

  1. Keltekercs: A leveleket leválasztjuk a kelkáposztáról. Lehetőleg nagyobbakat szemeljünk ki.
  2. Sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt előfőzzük a leveleket.
  3. A juhsajtot (vagy tofut) feldaraboljuk 10 részre, sonkába tekerjük, majd a kellevélbe.
  4. Enyhén kivajazott tűzálló tálban 200 fokon elősütjük. 10, maximum 15 perc alatt ez kész.
  5. Közben a hagymát apróra vágjuk, felhevített vajon megpároljuk, meghintjük liszttel, és összepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajt felét. Ha túl sűrű a mártás, adjunk hozzá vizet.
  7. Kevergetés közben ízesítsük, fűszerezzük a mártást, de ügyeljünk arra, hogy a tekercsben lévő sajt és a reszelt sajt is sós.
  8. Locsoljuk a tekercsekre a mártást, szórjuk meg őket még reszelt sajttal és legvégül tökmaggal.
  9. 20-25 perc alatt süssük készre.
  10. Burgonyagombóc: A burgonyát apróra kockázzuk, és puhára főzzük. Forrón áttörjük, és hozzáadjuk a vajat. Hűlni hagyjuk.
  11. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a póréhagymát és a fűszereket.
  12. 10 percig állni hagyjuk, majd csinos gombócokat formázunk a masszából lisztes kézzel, és forrásban lévő, sós vízben alacsony hőfokon addig főzzük őket, amíg feljönnek a víz felszínére. Ez nem tart túl sokáig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ez egy komplett vasárnapi menü volt nálunk. 

További receptek

Húsmentes sólet szaftosan

A klasszikus babos-gerslis-húsos egytálétel vegetáriánus verzióját találhatjuk itt, kompromisszumok nélkül, ugyanolyan ízgazdagon és szaftosan, tojással és répával, ahogy kell. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek