r
Nosalty Logó

Csőben sült húsos brokkoli

molnaranda
Csőben sült húsos brokkoli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az elkészítéshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

777
Kalória
71.6g
Fehérje
22.4g
Szénhidrátok
43.3g
Zsír
333.1g
Víz
243g
Koleszterin
4.3g
Rost
5.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az elkészítéshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 777 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az elkészítéshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3104 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az elkészítéshez

A besamelmártáshoz

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 121 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1782.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2142 micro
Összesen 777 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7129.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    1766 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    1751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1332.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    546 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    628 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2347 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8567 micro
Összesen 3104 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

Az elkészítéshez

  1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, megpároljuk (én elektromos párolón szoktam, így nagyon zsenge marad).
  2. A húst kis kockákra vágjuk, megmossuk, 1 kis olajon felhevített serpenyőben megpirítjuk. Megszórjuk kis sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
  3. A készre párolt bokkoli felét egy kivajazott tűzálló tál aljára rendezzük.
  4. Erre öntjük a megpirúlt húst (ezt még kicsit sóval, ételízesítővel esetleg fokhagymaporral ízesíhetjük), majd a brokkoli másik felét.
  5. A tetejére besamell mártást öntünk (a vajat megolvasztjuk a liszttel, csomómentesre keverjük, majd a tejjel felöntjük. Összeforraljuk, hogy krémszerű legyen.)
  6. Majd a sütőbe rakjuk, kb. 30 percet sütjük. Kivesszük, és a tetejét megszórjuk a lereszelt trappista sajttal. Kb.5 percig visszatesszük sülni, míg a sajt megolvad rajta. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon könnyű vac,orának is kiváló.

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...