r
Nosalty Logó

Töltött karfiol csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Töltött karfiol csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 620 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2479 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 620 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7375.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1673 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    4582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    891 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 2479 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kiemeljük a vízből, hűlni hagyjuk (régebben egyben főztem meg a fejet és kihűlés után felszeltem, de jobb rózsáira szedve főzni).
  2. Míga karfiol hűl, a juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.
  3. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal.
  4. Vékonyra szelt angolszalonnával borítjuk.
  5. A tejfölös juhtúrókétharmadát rátesszük.
  6. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót.
  7. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.
  8. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel és a kisrugóssal szaporán kevergetve felfűzzük.
  9. Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot és az egészet a karfiolra öntjük.
  10. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 508
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 63221
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 27.

Ajánló

Ízletes és mutatós előétel vendégek kápráztatására.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött karfiol csőben sütve
Harmathy Ildikó 313 recept

Az elegáns előételek közül való étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek