r
Nosalty Logó

Csőben sült bolognai penne tejfölösen

NS
Csőben sült bolognai penne tejfölösen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

598
Kalória
31.2g
Fehérje
51g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
193g
Víz
186g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3845.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    772.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1883 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    57528 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 2387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4584 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a húst, és megpirítjuk.
  3. Felöntjük a vízzel elkevert paradicsompürével, megfűszerezzük, felforraljuk,és pár perc alatt, lassú lángon megfűzzük.
  4. A tésztát összekeverjük a szósszal, és beleöntjük kivajazott jénaiba.
  5. Az egészet felöntjük a tejföl, tojás és sajt keverékével.
  6. Sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet egy bolognai alap hátulján olvastam (így a paradicsompürét és a fűszereket helyettesíthetjük alappal). Nagyon finom ez a tészta akkor is, ha még egy doboz gombát is belefőzünk a szószba.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Spenótos mac & cheese

Ez a vibrálóan élénkzöld mac and cheese egy örök kedvenc, egy klasszikus komfortfogás, amelyet pikk-pakk össze lehet állítani, ha ránk tör az éhség. Több főt is jóllakathatunk vele! ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...