Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült bolognai penne tejfölösen

Csőben sült bolognai penne tejfölösen
Csőben sült bolognai penne tejfölösen
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy bolognai alap hátulján olvastam (így a paradicsompürét és a fűszereket helyettesíthetjük alappal). Nagyon finom ez a tészta akkor is, ha még egy doboz gombát is belefőzünk a szószba.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a húst, és megpirítjuk.
  3. Felöntjük a vízzel elkevert paradicsompürével, megfűszerezzük, felforraljuk, és pár perc alatt, lassú lángon megfűzzük.
  4. A tésztát összekeverjük a szósszal, és beleöntjük kivajazott jénaiba.
  5. Az egészet felöntjük a tejföl, tojás és sajt keverékével.
  6. Sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 832
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos penne, paradicsomos penne hússal, jénaiban sült paradicsomos-húsos penne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

595
penne 20 dkg
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 20 dkg
víz 1 dl
tejföl 175 g
tojás 2 db
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 ek