r
Nosalty Logó

Eredeti bolognai ragu a Kékfestő Konyhából

Kékfestő Konyha
Eredeti bolognai ragu a Kékfestő Konyhából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

905
Kalória
44.3g
Fehérje
54.9g
Szénhidrát
50.5g
Zsír
185.3g
Víz
119.1g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 905 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3621 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2226.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    185.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 905 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.1 g

Zsír

  • Összesen
    201.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8905.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1351 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2119 mg
  • Nátrium
    4807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    741.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3441 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9205 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 3621 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    556 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

  1. Felmelegítjük az olívaolajat és a vajat egy fazékban. Apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk.
  2. Nagyon apró kockákra vágjuk a pancettát, répát és a zellerszálat. Beletesszük a fazékba, és 10 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a húst, és 20 percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a bort, és hagyjuk elpárologni.
  5. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és az alaplevet (nem feltétlen kell marha alaplének lennie).
  6. Az eredeti receptben nem szerepelnek fűszerek, de ahány ház, annyi olasz szokás, úgyhogy tehetünk bele bazsalikomot, oregánót és 2 gerezd fokhagymát.
  7. Alacsony lángon 2 órán át főzzük, amíg a ragu selymes lesz. Kóstolással ellenőrizzük, hogy minden fűszerből raktunk e eleget bele.
  8. Megfőzzük a tagliatellét sós vízben. Nem kell teljesen puhára főzni, ezt úgy hívják al dente. Olajat nem adunk hozzá, mert az olaszok sem teszik. A jól megfőzött tésztának az a titka, hogy jó minőségből kell dolgozni, igazi tojással, vagy durummal, erre ne sajnáljuk a pénzt.
  9. Végezetül belekeverjük a tésztába a ragut, parmezánnal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 140 p

Olasz kajában nem ismerek viccet. Annyira kényes vagyok rá, hogy amikor Olaszországban járok, csak olyan étterembe vagyok hajlandó beülni, ahol nincs az asztalon só és bors. Az igazi olasz szakácsok ugyanis sértőnek veszik, ha még utánuk akarod fűszerezni az ételt. Ahol nincs kirakva a fűszer, ott szinte garantált, hogy nagyon jó a kaja. Nálam nincs bolognai por, nincs ketchup, sem tejszín. Mindent igyekszem autentikusan elkészíteni, már amennyire kis hazánkban van lehetőség. Ez a recept Gennaro Contaldo receptje, akit nagyon szeretek, sokat tanultam tőle az olasz konyháról. Nem ír fűszereket, ami nekem fura, úgyhogy utánanéztem Jamie Oliver receptjének (ők ketten nagyon jóban vannak, szoktak együtt is főzni), Jamie már rak bele fűszert, így én is tettem. Az eredmény önmagáért beszél.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek