Hozzávalók
-
45 ml olívaolaj
-
25 g vaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 közepes szár halványító zeller
-
1 kis db sárgarépa
-
150 g pancetta
-
200 g darált marhahús
-
200 g darált sertéshús
-
200 ml száraz vörösbor
-
2 ek sűrített paradicsom
-
200 ml marha alaplé
-
25 dkg tagliatelle
-
1 kávéskanál só
-
1 csipet bors
-
100 g parmezán sajt
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
11g olívaolaj99 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
38g pancetta201 kcal
-
50g darált marhahús71 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
7 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
-
63g tagliatelle232 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
45g olívaolaj398 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
150g pancetta804 kcal
-
200g darált marhahús284 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
26 kcal
-
200g marha alaplé0 kcal
-
250g tagliatelle928 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
2.7g olívaolaj24 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
10.3g vöröshagyma4 kcal
-
2.4g halványító zeller0 kcal
-
2.4g sárgarépa1 kcal
-
9.1g pancetta49 kcal
-
12.1g darált marhahús17 kcal
-
12.1g darált sertéshús22 kcal
-
12.1g száraz vörösbor10 kcal
-
1.9g sűrített paradicsom2 kcal
-
12.1g marha alaplé0 kcal
-
15.1g tagliatelle56 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24 kcal
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2226.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 1202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 54.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 185.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 312 micro
-
β-karotin 860 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 61 micro
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 177.1 g
Zsír
-
Összesen 201.8 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 476 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8905.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 287 mg
-
Kálcium 1351 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 2119 mg
-
Nátrium 4807 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 219.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 741.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 717 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 665 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 1247 micro
-
β-karotin 3441 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9205 micro
-
Lut-zea 243 micro
- 13% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 537.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 556 micro
-
Lut-zea 15 micro
Elkészítés
- Felmelegítjük az olívaolajat és a vajat egy fazékban. Apróra vágjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk.
- Nagyon apró kockákra vágjuk a pancettát, répát és a zellerszálat. Beletesszük a fazékba, és 10 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a húst, és 20 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a bort, és hagyjuk elpárologni.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és az alaplevet (nem feltétlen kell marha alaplének lennie).
- Az eredeti receptben nem szerepelnek fűszerek, de ahány ház, annyi olasz szokás, úgyhogy tehetünk bele bazsalikomot, oregánót és 2 gerezd fokhagymát.
- Alacsony lángon 2 órán át főzzük, amíg a ragu selymes lesz. Kóstolással ellenőrizzük, hogy minden fűszerből raktunk e eleget bele.
- Megfőzzük a tagliatellét sós vízben. Nem kell teljesen puhára főzni, ezt úgy hívják al dente. Olajat nem adunk hozzá, mert az olaszok sem teszik. A jól megfőzött tésztának az a titka, hogy jó minőségből kell dolgozni, igazi tojással, vagy durummal, erre ne sajnáljuk a pénzt.
- Végezetül belekeverjük a tésztába a ragut, parmezánnal és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 140 p
Olasz kajában nem ismerek viccet. Annyira kényes vagyok rá, hogy amikor Olaszországban járok, csak olyan étterembe vagyok hajlandó beülni, ahol nincs az asztalon só és bors. Az igazi olasz szakácsok ugyanis sértőnek veszik, ha még utánuk akarod fűszerezni az ételt. Ahol nincs kirakva a fűszer, ott szinte garantált, hogy nagyon jó a kaja. Nálam nincs bolognai por, nincs ketchup, sem tejszín. Mindent igyekszem autentikusan elkészíteni, már amennyire kis hazánkban van lehetőség. Ez a recept Gennaro Contaldo receptje, akit nagyon szeretek, sokat tanultam tőle az olasz konyháról. Nem ír fűszereket, ami nekem fura, úgyhogy utánanéztem Jamie Oliver receptjének (ők ketten nagyon jóban vannak, szoktak együtt is főzni), Jamie már rak bele fűszert, így én is tettem. Az eredmény önmagáért beszél.