r
Nosalty Logó

Csőben sült amur salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csőben sült amur salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

Összesen 1072 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

Összesen 2141 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

Összesen 116 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    1616 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2706 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4182 micro
Összesen 1072 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6989.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1744 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    2278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    3231 micro
  • K vitamin:
    509 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    562 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    5412 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8364 micro
Összesen 2141 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    279 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

Elkészítés

A hal elkészítése

  1. A kifilézett és beirdalt amurdarabokat sózzuk, borsozzuk, és félrerakjuk őket egy jó órára.
  2. A kenyeret - félrozsosat ajánlok - 1x1 centis kockákra vágjuk, majd egy keverőtálba tesszük. Hozzáadunk egyforma mennyiségű (kb. 5-5 dkg) parmezánt és bazsalikomos-paradicsomos félkemény sajtot. Megszórjuk egy jó teáskanál oregánóval, és összeforgatjuk.
  3. Egy jénai tálat kikenünk vajjal, megcsöpögtetjük citromlével, majd ráfektetjük a halszeleteket. Egy fél csokor bazsalikomot durvára vágva rászórunk a halszeletekre, majd ezt is megcsepegtetjük egy kis facsarás citromlével. Ezután a tetejére halmozzuk a kenyeres-sajtos keveréket, és jócskán meglocsoljuk olívaolajjal.
  4. Az 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a halat. Nem kell stopperolni! Ha bekukkantunk a sütőbe, és aranybarna a kenyeres bunda (mint a pirítós kenyér), akkor tálalható.

A saláta elkészítése

  1. A jégsalátát csíkokra vágjuk, a paradicsom lágy részét kiszedjük - csak a húsos kell - a húsos részét összevágjuk. Összekeverjük a jégsalátával és a rukkolával. (Én speciel fokhagymás-rozmaringos fűszerolajat használok, de sima olívaolajjal, a citrom levével és mézzel megcsorgatva a saláta - amolyan Ramsay-sen - KÉSZ! :)) Ezt a hal előkészítése után végezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9949
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Ajánló

Frissen tálaljuk, és ha vallásunk, életmódunk, életkorunk engedi, egy könnyű Sauvignon Blanc-al fogyasszuk! Szuperkönnyű étel. Az izlelőbimbóorgazmus garantált! :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az utóbbi időben a szárazföldi lények helyett a vízlakókat kezdem preferálni. Vasárnapi ebéd gyanánt találtam a hűtőben egy kis amur filét, és eszembe jutott egy digós recept. A fejemben körvonalazódni látszódott egy zseniális, könnyű ebéd! 

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A hal elkészítése

A saláta elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek