r
Nosalty Logó

Halas burgonyagratin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Halas burgonyagratin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 330 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 330 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3773.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1210 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2551 micro
Összesen 1321 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük, vagy gyaluljuk.
  3. A petrezselyemzöldet és a chilipaprikát felaprítjuk.
  4. A tejszínt összekeverjük a kissé lecsöpögtetett olajos hallal vagy a szardíniával.
  5. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sajtot, a petrezselyemzöldet, a chilipaprikát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A jól elkevert tejszínes öntetbe forgatjuk a burgonyakarikákat, vékonyan kiolajozott sütőtálba öntjük a burgonyás keveréket, és sajtot szórunk a tetejére.
  6. Alufóliával letakarva, 50 percig sütjük a gratint, majd a fólia eltávolítása után további 15-20 percig, míg a burgonya teteje aranysárga nem lesz, és a burgonya meg nem puhul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9708
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Én is most ezt a spanyols változatot készítettem el. A szardíniafilé helyett használhatunk olajos halat is. (Ötlet: "egy falat....Spanyolország" című könyv.) 10-15 perc pihentetés után, friss salátával fogyasztjuk.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A burgonyagratin a francia, az olasz és a spanyol konyha ételei között egyaránt megtalálható. A gratinálás mártással leöntött, jellemzően sajttal megszórt ételnek forró sütőben (csőben:) való sütését jelenti. (Csőben sülteknek is hívják az ilyen módon készített ételeket.) A burgonyagratin esetében a nagyon vékonyra szeletelt vagy gyalult burgonyára kerül a tejszínes öntet. A franciák gruyere sajtot tesznek a rétegek közé, természetesen fokhagymával és kevés szerecsendióval ízesítik. Az olaszok inkább mozzarellát és parmezán sajtot használnak, és a burgonyarétegek közé kerül még némi hagyma is. A spanyolok a tejszínes öntetet ízesítik szardíniával, fokhagymával, sajttal, aprított petrezselyemmel.

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Szia Tunder! Ez nagyon jol hangzik, jovo heten "meg is birkozunk vele" :-)

Törölt felhasználó

Kedves Yve! Jó "birkózást"! Remélem ízleni fog!

Törölt felhasználó

Khm, kicsit elkéstünk az igérettel, végülis sikerült a bírkózás...... önmagammal (pirul). Ugyanis akire számítottam, (hogy bírkózásra kerülne sor), az csak úgy tömte magába (kisebbik fiam), jómagam pedig bántam, hogy tejföllel helyettesítettem a tejszínt. Legközelebb nem vétek ekkorát - zsírosabbnak bizonyúlt, de senkinek egy szót se!!! Ezt csak mi ketten tudjuk! :-))) Köszi a receptet, mindenkinek tetszett az újdonság. Kellemes hetet, szia: Evy

Törölt felhasználó

Kedves Yve! Örülök, hogy kipróbáltad és összességében sikere volt az ételnek!:) Tündér

goedeburg

Tündér, akkora sikere volt a receptednek!!!!!!! Köszi :)

Törölt felhasználó

Goedeburg! Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ízlett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek