r
Nosalty Logó

Gratinírozott tengeri hal paradicsomszószban

Monique
Gratinírozott tengeri hal paradicsomszószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

215
Kalória
20.9g
Fehérje
11.4g
Szénhidrát
10g
Zsír
124.1g
Víz
45g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 861 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    124.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 215 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2064.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    496.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 861 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3070 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A sóval, borssal ízesített halszeletek mindkét oldalát olívaolajon megsütjük. Kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
  2. A salottahagymát apróra vágjuk, a visszamaradt szaftra tesszük, és üvegesre pirítjuk. Rátesszük a paradicsompürét, majd felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű szósz maradjon. 1 evőkanál paradicsomszószt félreteszünk.
  3. A zsemlemorzsát, pestot és a kanálnyi paradicsomszószt összekeverjük egy tálba.
  4. Egy kisebb tepsibe öntjük a szószt, és ráfektetjük a halat. Minden halszeletet befedünk a zsemlemorzsás keverékkel.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük addig, amíg a teteje szép pirosra sül. Körettel szervírozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Miközben a teteje ropogósra sül, belseje omlós marad. Könnyen és gyorsan elkészíthető, nem egy bonyolult étel. Piros, paradicsomos pestot tettem a tetejére, de zöld, bazsalikomos pestot is használhatunk hozzá. Zöldbabot és rizst kínáltam mellé, de ez fantázia és ízlés kérdése, hogy mivel szervírozzuk.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...