Amur

Amur

Leírás

A pontyfélék családjához tartozó, Ázsiában őshonos, jellemzően folyóvízi, növényevő hal. Fehér, közepesen szálkás húsa szárazabb, mint a pontyé. Konyhai felhasználás, feldoglozása hasonlít a pontyéhoz.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A hűtőben tartott friss amurt egy napon belül használjuk fel, a fagyasztottat 3-4 hónapon belül.

100g Amur

fehérjetartalom

17.83 g

zsírtartalom

66004.842 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

76.31 g

Hány kalória

gramm

amur?

Top ásványi anyagok

Foszfor

415 mg

Nátrium

49 mg

Kalcium

41 mg

Magnézium

29 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.19 g

Kolin

65 mg

Niacin - B3 vitamin

1.64 mg

C vitamin

1.6 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.83 g

Zsír

telített zsírsav

1.083 g

egyszeresen telített zsírsav

2.328 g

többszörösen telített zsírsav

1.431 g

koleszterin

66 g

ásványi anyagok

Kalcium

41 mg

Vas

1.24 mg

Magnézium

29 mg

Foszfor

415 mg

Nátrium

49 mg

Cink

1.48 mg

Réz

0.057 mg

Mangán

0.042 mg

Szelén

12.6 µg

szénhidrát

víz

76.31 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.115 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.055 mg

Niacin - B3 vitamin

1.64 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.75 mg

Folát

15 µg

Kolin

65 mg

Retinol

9 µg

E vitamin

0.63 mg

D vitamin

988 µg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

1.53 µg

A vitamin

9 µg

C vitamin

1.6 mg

B6 vitamin

0.19 g

7 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

8 aranybarnára pirult, szaftos csirkecombos fogás

A szaftos csirkecomb az egyik legjobb választás, ha könnyen akarsz mennyei ebédet vagy vacsorát rittyenteni: sokszor elég csak néhány finom zöldséggel (vagy éppen gyümölccsel) és fűszerrel a sütőbe tenni, de akár serpenyőben is szaftos lesz, ha tudjuk, hogyan kell bánni vele.

Nosalty

További cikkek