r
Nosalty Logó

Csirkés spagetti sült zöldséggel és feta sajttal

NS
Csirkés spagetti sült zöldséggel és feta sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sült zöldségek

Sült pulykamell

Sajtszósz + tészta

615
Kalória
32.5g
Fehérje
61.6g
Szénhidrát
26g
Zsír
275.6g
Víz
65.4g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült zöldségek

Sült pulykamell

Sajtszósz + tészta

Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült zöldségek

Sült pulykamell

Sajtszósz + tészta

Összesen 1230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült zöldségek

Sült pulykamell

Sajtszósz + tészta

Összesen 132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1873 micro
Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    551.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3746 micro
Összesen 1230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Sült zöldségek

  1. A zöldségeket legyaluljuk egyformára, a fokhagyma kivételével (az édeskömény gumó torzsás részét el kell távolítani), majd olívaolajjal, pici sóval, frissen őrölt borssal összekeverjük.
  2. A fokhagymákat félbevágjuk, és hozzáadjuk a zöldség egyveleghez.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a zöldségeket, ügyelve arra, hogy ne takarják egymást (mindegyik jól meg tudjon sülni).
  4. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük.

Sült pulykamell

  1. Valamennyi olívaolajon (olívaolaj+vaj keverékével finomabb) a felkockázott, megsózott, borsozott pulykamellet megsütjük (akkor jó, ha kívül már megpirult, belül még puha).
  2. Amikor készen van, akkor egy tányérra kimerjük a húst, és megszórjuk morzsolt oregánóval, majd letakarjuk alufóliával.

Sajtszósz + tészta

  1. A tésztát megfőzzük sós vízben (al dante), majd ha kész, a főzővízből valamennyit félreteszünk (kb. két merőkanálnyit), a tésztát leszűrjük.
  2. A sajtszószhoz a főzőedénybe (amiben a hús sült) mérjük a krémsajtot, belemorzsoljuk a feta sajtot (vagy márványsajtot, vagy a kedvenc sajtunkat), és végül beletesszük a tejet.
  3. Lassan elkezdjük melegíteni, és közben beleszórjuk a friss, felaprított rozmaringleveleket és bazsalikomleveleket. Sózni nem kell a feta sajt miatt, mert az kellőképpen sós.
  4. Amikor már bugyog a sajtszósz, akkor a tésztát beleöntjük a szószba, ha kell, akkor a tészta főzővizéből is mehet az edénybe (én jócskán tettem bele).
  5. Összekeverjük, és jöhet a sütőből a sok-sok zöldség, és végül a pulykahús is. Újabb keverés után egy picit még sütjük, hogy az ízek összeérjenek, és tálaljuk. Aki szereti, az olívabogyót szeletelhet rá :-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Stahl Judit szakácskönyvében találtam az alapreceptet, amit átdolgoztam saját ízlésemnek megfelelően. Kitűnő receptet hoztam létre belőle :-)

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...