r
Nosalty Logó

Csirkés spagetti sült zöldséggel és feta sajttal

NS
Csirkés spagetti sült zöldséggel és feta sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sült zöldségek

Sült pulykamell

Sajtszósz + tészta

615
Kalória
32.5g
Fehérje
61.6g
Szénhidrát
26g
Zsír
275.6g
Víz
65.4g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült zöldségek

Sült pulykamell

Sajtszósz + tészta

Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült zöldségek

Sült pulykamell

Sajtszósz + tészta

Összesen 1230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Sült zöldségek

Sült pulykamell

Sajtszósz + tészta

Összesen 132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1873 micro
Összesen 615 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2032.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    551.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3746 micro
Összesen 1230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

Sült zöldségek

  1. A zöldségeket legyaluljuk egyformára, a fokhagyma kivételével (az édeskömény gumó torzsás részét el kell távolítani), majd olívaolajjal, pici sóval, frissen őrölt borssal összekeverjük.
  2. A fokhagymákat félbevágjuk, és hozzáadjuk a zöldség egyveleghez.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a zöldségeket, ügyelve arra, hogy ne takarják egymást (mindegyik jól meg tudjon sülni).
  4. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük.

Sült pulykamell

  1. Valamennyi olívaolajon (olívaolaj+vaj keverékével finomabb) a felkockázott, megsózott, borsozott pulykamellet megsütjük (akkor jó, ha kívül már megpirult, belül még puha).
  2. Amikor készen van, akkor egy tányérra kimerjük a húst, és megszórjuk morzsolt oregánóval, majd letakarjuk alufóliával.

Sajtszósz + tészta

  1. A tésztát megfőzzük sós vízben (al dante), majd ha kész, a főzővízből valamennyit félreteszünk (kb. két merőkanálnyit), a tésztát leszűrjük.
  2. A sajtszószhoz a főzőedénybe (amiben a hús sült) mérjük a krémsajtot, belemorzsoljuk a feta sajtot (vagy márványsajtot, vagy a kedvenc sajtunkat), és végül beletesszük a tejet.
  3. Lassan elkezdjük melegíteni, és közben beleszórjuk a friss, felaprított rozmaringleveleket és bazsalikomleveleket. Sózni nem kell a feta sajt miatt, mert az kellőképpen sós.
  4. Amikor már bugyog a sajtszósz, akkor a tésztát beleöntjük a szószba, ha kell, akkor a tészta főzővizéből is mehet az edénybe (én jócskán tettem bele).
  5. Összekeverjük, és jöhet a sütőből a sok-sok zöldség, és végül a pulykahús is. Újabb keverés után egy picit még sütjük, hogy az ízek összeérjenek, és tálaljuk. Aki szereti, az olívabogyót szeletelhet rá :-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Stahl Judit szakácskönyvében találtam az alapreceptet, amit átdolgoztam saját ízlésemnek megfelelően. Kitűnő receptet hoztam létre belőle :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...