r
Nosalty Logó

Fehérboros gombás csirkés tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Fehérboros gombás csirkés tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 913 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3645 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2217.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 913 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8868.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    428 mg
  • Kálcium
    1611 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    2702 mg
  • Nátrium
    3582 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    915.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    721 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3645 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2280 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olívaolajat, megpároljuk rajta a kockákra vágott hagymát.
  2. Hozzádobjuk a szeletekre vágott sonkát, pár perc alatt ropogósra sütjük.
  3. Jöhetnek a csirkemell falatkák, addig sütjük, míg a hús kifehéredik, ezután hozzátesszük a felaprított gombát is.
  4. Néhány percig pirítjuk, majd beleteszünk pár evőkanál sűrített paradicsomot, alaposan elkeverjük, és felöntjük a borral. Megvárjuk, míg a folyadék fele elpárolog.
  5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, és takarék lángon besűrítjük.
  6. Míg a mártás rotyog, kifőzzük a tésztát (ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl, éppen csak puha legyen). Leszűrjük, és összekeverjük a szósszal.
  7. Frissen reszelt parmezánnal azon melegében tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 444
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 17582
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Ajánló

Költségkimélő(bb) megoldás: a csirkemellet helyettesíthetjük csirkecomb filével vagy darált csirkehússal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik kedvenc szakácskönyvem egyik kedvenc receptje. Nélkülözhetetlen Tészta Könyv

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.