Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-csiperkés egytál

Csirkés-csiperkés egytál
Csirkés-csiperkés egytál
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan szerettem volna valami csirkés ételt, ami azért egy kicsit különleges is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vágjuk kisebb szeletekre.
  2. Az újhagymát karikázzuk fel, a gombát tisztítás után vágjuk nagyobb szeletekre, a kisebb fejeket elég negyedelni.
  3. Főzzük meg a rizst a dobozon található utasításoknak megfelelően.
  4. Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, és süssük meg benne a csirkemellek mindkét oldalát. Sütés közben sóval és borssal ízesítsük. Ha kész, vegyük ki a serpenyőből, és tartsuk melegen.
  5. Tegyük a serpenyőbe a megmaradt olajra a gombát és a hagymát, pároljuk össze őket. Öntsük hozzá a tejet és a zöldség alaplevet. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és fűszerezzük. Ha felfőtt, sűrítsük be a liszt és a mustár segítségével megfelelő állagúra.
  6. Tálaláskor a gombás szószt ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagy Anna

Mióta szakács: 2018.09.02.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

510
gyors rizs 25 dkg
csirkemell filé 2 db
csiperkegomba 40 dkg
újhagyma 5 db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 1.6 dl
zöldség alaplé 1.6 dl
mustár 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
sajt 5 dkg