Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros-gombás pulykaragu

Fehérboros-gombás pulykaragu
Fehérboros-gombás pulykaragu
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemesen érződik rajta a bornak az aromája, amit nem érdemes kihagyni az ételből. Készíthetjük többféle erdei gombából és pulyka helyett csirkemellből is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát 2 dl hideg vízbe áztatjuk.
  2. A pulyamellet megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  3. Vaj és olívaolaj keverékén megpuhítjuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a felkockázott pulykamellet, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
  4. Felöntjük borral, és félpuhára pároljuk.
  5. A csiperkét megtisztítjuk és felszeleteljük, és a kinyomkodott szárított vargányával együtt (mehet bele az áztatáshoz használt víz is) a húshoz adjuk. A fokhagymát összezúzzuk, és az ételhez adjuk.
  6. Fűszerezzük kakukkfűvel, és készre pároljuk.
  7. Kevés liszttel meghintjük, és kicsit átpirítjuk, majd felöntjük tejszínnel, és pár percig forraljuk.
  8. Miután elzártuk alatta a lángot, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, és beledobunk egy diónyi vajat, amitől nagyon finom selymes lesz a ragunk.
  9. Tálaláskor pár csepp citromlevet csepegtetünk rá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 678
elküldve: 4
receptkönyvben: 164
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes pulykafalatok, borban párolt pulykamell, vargányás pulykaragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

763
pulykamell 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
csiperkegomba 50 dkg
vargánya gomba 30 g
fehérbor 2 dl
főzőtejszín 1.5 dl
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
kakukkfű 3 szál
olívaolaj 2 ek
vaj 3 ek
petrezselyem 1 csokor
citromlé 10 csepp