r
Nosalty Logó

Fehérboros-gombás pulykaragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Fehérboros-gombás pulykaragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2348.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2631 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 1526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított gombát 2 dl hideg vízbe áztatjuk.
  2. A pulyamellet megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  3. Vaj és olívaolaj keverékén megpuhítjuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a felkockázott pulykamellet, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
  4. Felöntjük borral, és félpuhára pároljuk.
  5. A csiperkét megtisztítjuk és felszeleteljük, és a kinyomkodott szárított vargányával együtt (mehet bele az áztatáshoz használt víz is) a húshoz adjuk. A fokhagymát összezúzzuk, és az ételhez adjuk.
  6. Fűszerezzük kakukkfűvel, és készre pároljuk.
  7. Kevés liszttel meghintjük, és kicsit átpirítjuk, majd felöntjük tejszínnel, és pár percig forraljuk.
  8. Miután elzártuk alatta a lángot, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, és beledobunk egy diónyi vajat, amitől nagyon finom selymes lesz a ragunk.
  9. Tálaláskorpár csepp citromlevet csepegtetünk rá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6652
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérboros-gombás pulykaragu
A kis gasztronauta 142 recept

Kellemesen érződik rajta a bornak az aromája, amit nem érdemes kihagyni az ételből. Készíthetjük többféle erdei gombából és pulyka helyett csirkemellből is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek